Rolls-Royce utánzat Kínából

2009.03.31. 11:26

A kínai Geely két nagy dobással készül az áprilisi Sanghaji Autószalonra: bemutatják a tavalyi GT sportkocsi tanulmányuk új változatát, de a közönség először láthatja GE elnevezésű, Rolls-Royce Phantom hamisítványt is.


A Geely GT (Geely Tiger) nevű sportkocsi először tavaly áprilisban Pekingben mutatkozott be és a cég annyi pozitív visszajelzést kapott, hogy szerintük "muszáj volt" megvizsgálni milyen lehetőségeik lennének, ha megpróbálnák a szériaváltozatot is elkészíteni. Ennek érdekében a 2008-as prototípust egy Lamborghini-szerű felfelé nyíló ajtóval frissítették és hajtásláncának legtöbb problémáját is megoldották, bár, hogy ezek pontosan mik voltak, nem részletezték.


Míg a Geely GT - bár hasonlít kissé a Maserati Quattroportéra - nem tekinthető igazán klónnak, addig a kínaiak másik újdonsága le sem tagadhatná, hogy tervezői szeme előtt a Rolls-Royce Phantom lebegett, ugyanis, szinte egy az egyben lemásolták az angol luxusautót külsejét. Bár részletes műszaki adatokat még nem közöltek az 5,3 méteres autóról, annyit azonban tudni lehet, hogy az hátsó ajtók - a Phantommal ellentétben - nem hátrafelé, hanem hagyományosan nyílnak és jelentős különbség még, hogy hátul mindössze egyetlen, trónszerű ülés kapott helyett, hogy még nagyobb legyen az autó fényűző jellege.