Az eBayen árulná autóit a GM

Vágólapra másolva!
A szorult helyzetben lévő General Motors új értékesítési csatornákat keres, a jövőben az eBayen is feltűnhetnek a gyár modelljei.
Vágólapra másolva!

Közvetlen kapcsolatot keres az ügyfelekkel a válság által szorongatott General Motors, ezért a kereskedések kiiktatásával értékesítené autóit. Ennek érdekében tárgyalásokat kezdett az eBay aukciós oldallal, hogy a jövőben az interneten keresztül, kényelmesen szerezhessék meg új autójukat a vásárlók.

Arról még nem döntött a GM, hogy fix áron vagy aukciós konstrukcióban lehet majd megvásárolni az autókat. "Tesztelni fogjuk ezt és a kereskedések bevonásával született egyéb ötleteket is a következő hetekben" - nyilatkozta Fritz Henderson, a GM vezérigazgatója. "Reméljük, néhány hónap alatt új stratégiát építhetünk ezekre."

Henderson szerint új korszak kezdődik a négy kulcsmárka, a Chevrolet, a Cadillac, a Buick és a GMC számára, a GM-nek pedig innovatívvá kell válnia, ha jelentős eladásokat akar produkálni. A kereskedőket meglehetősen érzékenyen érintheti az eBayes konstrukció, valószínűleg nem örülnek a hírnek, de 2010 végére a jelenlegi 6000-ről így is, úgy is 3600-ra csökken a márkakereskedések száma.