Frissített Mazda RX-8 Frankfurtban

Vágólapra másolva!
Hat évvel piaci bevezetése után apró frissítésen esik át a Mazda RX-8. Ősszel, a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a plasztikázott verzió.
Vágólapra másolva!

Már hat éve van jelen az európai piacon a Mazda RX-8, a japán gyár elérkezettnek látta az időt arra, hogy apró frissítést hajtson végre a Wankel-motoros sportkocsin.

Néhány aerodinamikai módosítás mellett változnak a hátsó lámpák, a kabin pedig modernebbé válik, a Mazda az eddiginél sokkal jobb minőségű anyagokat ígér.

Új háromküllős kormányra, módosított műszerfalra és új, a szériafelszereltséghez tartozó Recaro-sportülésekre lehet számítani, emellett frissül az audiórendszer és bluetooth-kihangosító is megjelenik.

A motorba egy kiegészítő szenzort építettek be, melynek feladata a fogyasztás optimalizálása. Nem változtak a teljesítményadatok, 192 és 231 lóerős változatban rendelhető a sportkocsi, a maximális nyomaték 211 Nm. Finomítottak a részlegesen önzáró differenciálművön, így a hátsókerékhajtású RX-8 még nagyobb tapadással büszkélkedhet, a kézi váltó mind a hat fokozata rövidebb lett.

Forrás: [origo]

Új aerodinamikai csomag készült az RX-8-hoz, ez friss első spoilerből, hátsó szárnyból, illetve küszöbökből áll. A front rész a Mazda6-tal és Mazda3-mal elindított új arculati irányhoz passzol, a hátsó lámpák ledes technológiával készülnek. Nagyobbak lettek a kipufogóvégek és új felnik is rendelhetőek az autóhoz, premierje a Frankfurti Autószalonon esedékes.

Forrás: [origo]