Az első autó beépített leszállópályával

Rinspeed Etos
Vágólapra másolva!
Már a januári Las Vegas-i elektronikai vásárra készül a svájci Rinspeed, ahol bemutatják az Etos névre hallgató koncepciójukat. A sportkocsi több érdekes megoldást is tartalmaz, ráadásul vezető nélkül is képes haladni.
Vágólapra másolva!

Általában a márciusi Genfi Autószalonok előtt szoktunk hallani a svájci Rinspeed felől, most viszont jóval korábban mutattak meg egy érdekes újdonságot. Igaz, még várnunk kell rá, mert élőben csak januárban, a CES kiállításon láthatja a közönség. Az Etos egy hibrid sportautó koncepció, ami elsőre még nem hangzik olyan rendkívülinek. Magáról a hajtásrendszerről egyelőre nem is árultak el műszaki paramétereket, de szerencsére van itt más csemege is.

Forrás: Rinspeed

Az autó hátsó részén ugyanis egy drón leszállópályát alakítottak ki. Ráadásul a drónra szerelt kamera képét az autó műszerfalán lévő kijelzőn is figyelemmel lehet kísérni. Az sem mindennapos, hogy az Etos teljesen önálló vezetésre is képes, a belső terét ennek megfelelően alakították ki: a sofőr és az utas előtt is egy-egy nagyméretű képernyő van, szimmetrikus elrendezéssel. Persze van kormány a vezetőnél, de csak addig, amíg át nem kapcsol az autó robotpilótára, mert utána a volán behajtogatja magát a képernyő mögé, a képernyők pedig közelebb kúsznak az utasokhoz.

Forrás: Rinspeed

Egy egyedi fedélzeti szórakoztató rendszert is kialakítottak a Harman Connected Car megoldásával. Az online kapcsolat segítségével akár virágot is rendelhetnek az utasok menet közben, amit a drón elhoz a virágostól, és ki is szállít a szerencsés hölgynek, de akár az autózásról készített felvételeit is továbbítani lehet a barátoknak, legyen az fotó, vagy videó. Jelenleg csak két gyári grafikán tekinthető meg az Etos, de januárban már rendes fényképek is lesznek róla.