A rémálom beteljesül, 310 km/h-nál elszáll az autó

GIF
The Nacho & Louie Somersault Experiment
Vágólapra másolva!
Egy 1750 lóerős, dupla turbós szörnyeteggel indultak a Shift S3ctor drag versenyen, amikor bekövetkezett a baj: lassítás közben a pilóta elvesztette uralmát a Chevrolet Camaro felett.
Vágólapra másolva!

A videón 1:13-nál következett be a drámai pillanat: kitört a versenyautó hátulja, kicsúszott a pálya melletti földre, és végeláthatatlan bukfencsorozatba kezd. Közel 200 mérföldes (320 km/h-s) tempóról próbált lassítani a pilóta a félmérföldes mért szakasz végén, amikor elszabadult a pokol.

Természetesen nem széria-, hamem épített autóval indultak a drag futamon, és egyértelmű, hogy a (súlyosan deformálódott) bukókeret, a sisak és a versenyöv mentette meg az életüket. A pilóta karcolásokkal megúszta a hatalmas erejű balesetet, utasa viszont elvesztette az eszméletét. Őt rögtön kórházba szállították, de nem szenvedett súlyos sérüléseket.

A brutális erejű Camaro rommá tört, és aligha fog egyhamar újra rajthoz állni. De az eset ismét rámutat arra, hogy a nyílegyenes úton rendezett drag versenyeknek is komoly kockázatai vannak.