A téli gumijait akarta eladni egy 74 éves herendi férfi, hétmillió forinttal lett szegényebb

autógumi, autószerelő, gumiabroncs, gumicsere
Pécs, 2016. november 11. Új téli gumik egy pécsi autószervizben 2016. november 11-én. Egyre jobban terjed Magyarországon a téli gumik használata, ám még mindig sokan hagyják az utolsó pillanatra a cserét. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
Egy herendi férfinak több mint hétmillió forintjába került, hogy megpróbálta eladni a téli gumijait az interneten.
Vágólapra másolva!

Egy 74 éves herendi férfi használt autógumikat hirdetett eladásra egy népszerű közösségi oldal piacterén. A jelentkező külföldi vevő az előzetes egyeztetést követően e-mailt küldött neki, amiben az állt, hogy a vételárat már kifizették, ugyanakkor átutalásához és a szállítás egyeztetéséhez az eladó banki adatai szükségesek.

A férfi ezután egy közismert futárszolgálat nevében megküldött linkre kattintva a

látszólag a céghez tartozó űrlapot ki is töltötte a kért bankszámla- és kártyaadatokkal,

majd a felkínált jóváhagyásokat nyugtázta, és megadta a kapott banki visszaigazoló kódokat.

Ezután meglepetésére nem a pénz beérkezéséről kapott értesítést, hanem bankjától hívták, hogy utalt-e nagyobb összeget mostanában. Erre azt felelte, hogy nem utalt senkinek, hanem éppen ő vár pénzt egy külföldi vevőtől. Ezután tanácsolták neki, hogy tegyen feljelentést, mert számlájáról több mint hétmillió forintot leemeltek.

A rendőrség az eset kapcsán figyelmeztetett:

bankszámla- és kártyaadatait semmilyen körülmények között ne adja ki idegeneknek! Különösen soha ne adja meg banki adatait egy idegen forrásból származó linkre kattintva!