Felújítás indul az M0-son, itt lesznek munkálatok

útfelújítási program építkezés FOTÓ ÁLTALÁNOS KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY út útfelújítás
Tiszafüred, 2015. március 23. Felmart aszfaltréteg a 33-as főúton Tiszafüred és Poroszló között 2015. március 23-án. Közel 6 milliárd forintból újítják fel a 33-as főút Füzesabony külterülete és Tiszafüred belterülete közötti 38 kilométeres szakaszát. A beruházás részeként a főút mentén több szakaszon kerékpárút is épül. MTI Fotó: Bugány János
Vágólapra másolva!
Az M0-s három csomópontját is felújítják, már megvan a kivitelező is.
Vágólapra másolva!

Újabb szakaszokon cserélik le a burkolatot az ország legnagyobb terhelésnek kitett, legnagyobb forgalmat bonyolító útjain. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelentek szerint a Magyar Közút nemrég győztest hirdetett két erre vonatkozó projektben - írta a Magyar Építők.

Az M7-es autópálya és az M0-s autóút csomópontjának több fel- és lehajtóját, továbbá az M0-s 2-es kilométerszelvényénél, Törökbálinton található csomópontját újítja fel a Colas Építőipari Zrt.

A modernizáció részeként több mint négy kilométer hosszan cserélik le az útburkolatot,

nagyjából nettó félmilliárd forint értékben.

A másik szerződés az M5-ös autópálya és az M0-s csomópontját érinti. Itt szintén a Colas végzi el a felújítást: közvetlenül az M5-ös pályáján, valamint a fel-, illetve lehajtósávokon is dolgoznak majd összesen öt szakaszra bontva, 1,2 kilométer hosszan.