Többet szexelnek a sokat alvó nők

2015.03.21. 18:06

Bármennyire is a lepedő ördöge, ha probléma adódik a hálószobában, az nem tréfadolog. Szerencsére van, ami javíthatja a szexuális problémákat: egy kis szundítás. 

Nemrégiben jelent meg egy tanulmány a Journal of Sexual Medicine-ben, amely úgy találta, hogy a nők, akik egy órával többet alszanak a szokásosnál, azoknak 14%-kal nőhet meg a nemi vágyuk a szokásoshoz képest.

Ha sokat alszik, többet hancúrozhat

"Az alvás szexuális étvágyra való hatása eddig kevés figyelmet kapott, de az eredmények arra utalnak, hogy a nem elegendő alvás csökkenti a nemi vágyat és izgalmat a nőknél" – nyilatkozta Dr. David Kalmbach a Michigani Orvosi Egyetem rezidense, a tanulmány vezető szerzője.

Kalmbach és kollégái 171 nő alvási szokásait követték végig 14 napon keresztül. A kutatók megfigyelték mennyit aludtak a résztvevők és a másnapi szexuális vágy alapján értékelték az eredményeket. Azt is megkérdezték tőlük, hogy maszturbálnak-e, ha több éve együtt vannak a párjukkal és alábbhagy-e a vágy náluk.

A kép illusztrációForrás: Photononstop/Self Images

Tizennégy százalékkal vágyakozóbbak nők

Az eredmények azt mutatták, hogy minden további egy óra éjszakai alvás képes volt 14%-kal növelni a partnerükkel való szexuális együttlétet és még jobban is élvezték, szemben a kevesebbet alvókkal; mi több, a hosszabban alvók „nemi ébersége” is jobb lett.

A The Better Sleep Council felmérése szerint tízből hat amerikai inkább aludna, mint szexuális kapcsolatot részesítene. Nem meglepő adat, hogy a férfiak 58%-a sóvárog a szex után, míg a nőknek csak a 21%-a; egyesek azt is elismerték, hogy aludtak már el szex közben. Mindenesetre korábbi kutatások azt mutatták ki, hogy a szerelmi együttlét a leghatékonyabb módszer az éjszakai jó alvásra.