Vágólapra másolva!
Carlos Sainz, a Ferrari spanyol pilótája elismerte, hogy a Szaúd-Arábiai Nagydíj csütörtöki edzésnapján nem tudta a határokat feszegetni, mert betegség miatt folyamatosan szenvedett.

A Racingnews365 információi szerint a spanyol versenyző kihagyta a szerdai médianapot, ugyanis annyira nem érezte jól magát, hogy ki sem ment a pályára, a szállodai szobájában próbált pihenni. A Ferrari versenyzője aztán a csütörtöki szabadedzéseken már autóba ült, de elmondása szerint küszködött a betegségével, ezért nehéz dolga volt a szezon egyik legmegterhelőbb pályáján. 

Nagyon nehéz nap volt, mivel a betegség miatt nem éreztem jól magam. Az elmúlt 24 óra kemény és nehéz volt”

 – kezdte a spanyol. "Ez az egész nap arról szólt, hogy megpróbáljak a pályára kerülni, és a lehető legtöbbet megtapasztalni az új autóról anélkül, hogy túlzottan feszegetném a határokat, mivel még mindig nem vagyok ideális állapotban. Viszont sikerült probléma nélkül teljesítenünk a programot” – mondta a csütörtöki edzés után Sainz, aki a hetedik leggyorsabb időt autózta a Ferrarival.

Formula 1 Saudi Arabian Grand Prix 2nd Practice, Carlos Sainz, Ferrari
Sainz betegen is a hetedik legjobb időt autózta a szaúdi szabadedzésen
Fotó: Anadolu via AFP

Nincs ideális állapotban a Ferrari pilótája

"Még ha nem is leszek 100 százalékos állapotban, azért remélhetőleg pénteken már jobban fogom érezni magam, mivel akkor jobban tudom a határokat feszegetni, és nagyobb az esély, hogy egy jó időmérőt teljesítsek”.

Mivel továbbra sincs jó állapotban, ezért Sainz nem kezdett jóslatokba, hogy mire lehet képes a folytatásban.

"A köridőkből nehéz bármit is kiolvasni. Felkészülünk mindenre, és megpróbálunk jó időmérőt futni. A pályán rendkívül nagy a tapadás, nagyon tempós, ez pedig fizikailag még jobban megnehezíti a helyzetet. Sokkal megterhelőbb az autó számára, de a versenyző számára is. Nehéz nap, ahogy mondtam, de túl vagyunk rajta. Most pihenek egy kicsit, és megpróbálok erősebben visszatérni pénteken” – fogalmazott a spanyol versenyző, aki a szezon végén távozik a Ferraritól. 

A második gyakorláson Fernando Alonso volt a leggyorsabb George Russellt és Max Verstappent megelőzve.