Hollywood új álompárja

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Jake Gyllenhaal neve Magyarországon még alig ismert. Hollywood azonban már két éve felfedezte tehetségét. A 22 éves színész számára az új évezred rengeteg feladatot és szakmai elismerést hozott. A Donnie Darko című film főszerepével aratta első sikerét, melyben nővére, Maggie Gyllenhaal is játszott. (A filmet Magyarországon a Titanic filmfesztivál keretén belül lehetett látni.) A gonosz erők által megszállt fiú szerepét sok másik követte, többek között a Lovely & Amazing Brenda Blethynnel, és a Highway Jared Letóval és Selma Blairrel.

Forrás: MTI2002-ben aztán Jennifer Aniston partnere lehetett a The Good Girl című kisvárosi történetben, melyben mindketten kidomboríthatták színészi képességeiket. A független film meglepő sikert aratott a mozikban, és Jake Gyllenhaal nevét is ismertté tette. Ezután következett a Moonlight Mile, mely Brad Silberling életrajzi ihletésű forgatókönyvéből született. Gyllenhaal tehát a forgatókönyvíró-rendező megszemélyesítője a filmben, mely egy halálesetet követő családi történetet mesél el. A fiatal színész nem kisebb sztárok oldalán szerepelhetett, mint Susan Sarandon és Dustin Hoffman. A kritikusok szerint alakításával felnőtt hozzájuk.

Ennyi sikeres film után nem csoda, ha felfigyelt rá Hollywood másik fiatal tehetsége, Kirsten Dunst. Kettejük találkozóját tulajdonképpen Jake húga, Maggie Gyllenhaal hozta össze, mikor megkérte öccsét, hogy kísérje el a Secretary című filmjének szeptemberi bemutatójára. A két fiatal azóta együtt jár, és a hírek szerint nagyon boldog egymással.

Forrás: MTIA karrier egyelőre nem akadályozza a kapcsolatukat, hiszen mindkettőjükre fényes jövő vár a filmvilágban. Dunst a Pókember sikere után felkérést kapott a híres független filmes Ed Solomontól, hogy vegyen részt a Levity című filmjének forgatásában Billy Bob Thornton, Morgan Freeman és Holly Hunter partnereként. 2003-ra kerül a mozikba a Mona Lisa Smile című filmje, melyben Julia Roberts, Julia Stiles és szerelmének húga, Maggie Gyllenhaal játszik vele. Még nem készült el a Kaena: The Prophecy című alkotás, melyben Angelica Hustonnal és Richard Harrisszel szerepel, valamint Michel Gondry: Eternal Sunshine of the Spotless Mind című filmje, melyben pedig Jim Carrey és Kate Winslet a partnerei.

Mindketten ígéretes sztárnak számítanak Hollywoodban, amit az is jelez, hogy már 2004-re is lekötötték őket. Kirsten Dunst ekkor forgatja a Pókember második részét, Jake Gyllenhaal pedig a The Day After Tomorrow című sci-fi-thrillert Dennis Quaiddel.

Gy. D.