Dustin Hoffmann fellép az Oscar-gálán

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI

Dustin Hoffmannt igencsak kedveli az Amerikai Filmakadémia. A neves szövetség ugyanis hétszer jelölte a legjobb színésznek járó Oscar-díjra a művészt, s kétszer neki is ítelte oda a megtisztelő díjat. Hoffmann először 1979-ben nyert, ekkor a Kramer kontra Kramer című film főszereplőjeként ítéltetett a legjobbnak, majd 1988-ban a Rain Man - Esőember című produkcióban nyújtott alakításával vívta ki a szakma és az Akadémia elismerését.


Dustin Hoffmant mozivásznon legözelebb a Moonlight Mile című alkotásban bukkan majd fel. A filmet a Meg Ryan és Nicholas Cage főszereplésével bemutatott Angyalok városa című rendezője, Brian Silberling jegyzi. A rendező maga írta a film forgatókönyvét, melyben évekkel ezelőtt megtörtént traumatikus élményét dolgozta fel. Silberling egyik barátnőjét ugyanis egy fanatikus rajongója meggyilkolta, s ezt a sokkot a rendező a mai napig nem tudta feldolgozni. Hasonlóan érthetetlen tragédia tette tönkre Roman Polanski életét is, akinek várandós feleségét, Sharon Tate-et Charles Manson, a sátánista tömeggyilkos hidegvérrel és a lehető legbrutálisabb módon kivégezte.

A Moonlight Mile című produkcióban Hoffmann az ifjú Silberlinget alakító fiatal színész édesapját játsza majd. A filmben Hoffmann feleségeként feltűnik Susan Sarandon is.

Hoffman jelenleg több filmes projekten dolgozik. A Confidence című filmben Ed Burns oldalán látható, a Runaway of Jury című produkcióban pedig Gene Hackman partnereként jelenik meg a vásznon.