Gotham City védelmezőjének ötödik filmjében Morgan Freeman Bruce Wayne bizalmasát, Liam Neeson a szuperhős mentorát alakítja majd. Ken Watanabe az álarcos bosszúálló ellenfelét játsza majd.

A 67 éves Freeman Lucius Foxot, a milliárdos Bruce Wayne Wayne Enterprises nevű cégének vezérigazgatóját alalkítja majd a Mementó-t is jegyző Christopher Nolan által rendezett Batman: Intimidation című filmben, amely a jövő évben kerül majd a mozikba.

A Schindler listájá-ból és A baljós árnyak-ból ismert Liam Neeson a denevérruhában rejtőző Bruce Wayne mentorát Henri Ducardot kelti majd életre. Az utolsó szamuráj című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díjára jelölt Ken Watanabe pedig a Ra's al Ghul névre hallgató nemzetközi terroristaként tűnik majd fel a vásznon. A Batman titkát egyedül ismerő hűséges inast, Alfredet Michael Caine személyesíti meg. A női főszerepet - Bruce Wayne gyermekkori barátját - Katie Holmes kapta.

A denevérruhás bosszúálló szerepét ezúttal az Amerikai pszichó-ban, illetve a Shaft-ben játszó Christian Bale alakítja majd. A 30 éves színész nemrégiben a Bunte című magazinnak adott nyilatkozatában elmondta, többek között azért is vállalta a szerepet, mert elégedetlen volt azzal, amit az utóbbi két Batman-filmben látott.

"Szerintem Batman jóval agresszívebb mint bárki akit eddig játszottam. Azért is vállaltam a szerepet, mert amikor meghallottam, hogy további Batman-mozikat készítenek elő, úgy éreztem nem vagyok elégedett azzal amit eddig láttam. Az utolsó két filmmel semmiképpen sem voltam elégedett, viszont úgy éreztem, itt nagy lehetőség rejlik ebben a karakterben. Batman nem egydimenziós szuperhős, hanem egy komplex, összetett alak. Tetszik a szuperhősöket körüllengő atmoszféra, amelyhez igyekszem pszichológiailag hozzátenni a magamét. Chris Nolan rendező személye jót fog tenni a filmnek, a stáb többi tagja pedig úgy áll a filmhez, hogy mindannyian újra szeretnék gondolni az egész történetet, hogy az ne csak egy egyszerű folytatás legyen."

A filmben megjelenik majd a 28 nappal később-ben látható Cillian Murphy is. Christopher Nolan rendező március 16-án kezdi meg a forgatási munkálatokat Londonban. Freeman csak később csatlakozik a stábhoz, ugyanis előbb leforgatja az Edison című filmet, amelyben Justin Timberlake, Kevin Spacey és LL Cool J partnereként szerepel majd.