Ezen a héten elméleti és gyakorlati szintű ismereteket szerezhetünk a szerelemről és a szexualitásról, ha ellátogatunk a legközelebbi moziba. Megismerkedhetünk a híres amerikai szexkutató, Alfred Kinsey munkásságával, és nyomon követhetjük, milyen szerepet játszik a szex egy párkapcsolat széthullásában. Leckéket vehetünk Lars von Triertől filmrendezésből, és együtt érezhetünk Sean Penn-nel, a kisemberrel, aki megpróbálja megölni Nixont.

Kinsey - 2004
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: Best Hollywood

Miről szól? A film a szexuális forradalom egyik legnagyobb úttörőjének tartott Alfred Kinsey életét mutatja be. A zoológusból lett szexkutató a férfiak nemi életét taglaló tudományos eredményeivel felkavarta a '40-as évek prűd Amerikájának állóvizét, de kezdeti sikereit bántó kritikák, gúnyolódás váltották fel a hidegháború idején.

Ki a rendező? Bill Condon, a Gods and Monsters Oscar-díjas író-rendezője, Az ember, aki nem tud meghalni című krimi alkotója.

Kik a szereplők? A film főszereplője Liam Neeson, akivel a múlt héten bemutatott Mennyei királyság című filmben is találkozhatunk. A Kinsey-ben olyan elismert színészekkel játszik együtt, mint az Igazából szerelem-ből és A titokzatos folyó-ból ismert Laura Linney, Chris O'Donnell, akit az Oltári vőlegény-ben és a Cuki hagyatéká-ban láthattunk, Peter Sarsgaard, aki A hazugsággyáros című filmben szerepelt, az Átlagemberek-ért Oscar-díjjal jutalmazott Timothy Hutton, John Lithgow, aki játszott a Halál a hídon című Brian De Palma-filmben, Tim Curry, aki a Rocky Horror Picture Show-ból lehet ismerős, valamint Oliver Platt, a Szörny és a Dr. Dolittle karakteres mellékszereplője.

Még valami? Alfred Kinsey tabukat döntögető főműve, A férfiak szexuális viselkedése alapjaiban rengette meg a házasságon kívüli szexhez, a maszturbációhoz, a prostitúcióhoz, az orális szexhez való hozzáállás mellett a homoszexualitás értékelését is. Kinsey az elsők közt emelt szót nyilvánosan a melegek mellett, akik közé tartozónak a rendező, Bill Condon is vallja magát.