Kalózok, nácik, vérfertőzők

2006.07.19. 23:13

A hét főattrakcióját minden kétséget kizáróan a mozikat letámadó karib-tengeri kalózok jelentik majd, de aki nem kedveli a hollywoodi csinnadrattát, annak is lesz mit néznie, mert két húzós drámát is ajánlanak a forgalmazók, egy második világháborús németet, és egy napjainkban játszódó amerikait.

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest - 2006
Képek | Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]
Nézz még több képet a filmből!

Miről szól? Jack Sparrow kapitány jókora kalamajkába keveredik: hacsak ki nem talál valami furfangos megoldást, 100 évre el kell szegődnie a kísértetkapitány, Davey Jones hajójára szolgálni. Szerencsére Sparrow-t nem kell félteni: barátai, Will és Elizabeth segítségével útnak indul, hogy kivágja magát a csávából.

Ki a rendező? Gore Verbinski, aki a 2003-as első részt rendezte, illetve a 2007-es harmadik részt rendezi éppen most. Továbbá ő csinálta A mexikói-t és Az időjós-t is.

Kik a szereplők? A főszereplők nem változtak az első rész óta, az excentrikus Sparrow-t a kifestett szemű Johnny Depp alakítja, az egyre vagányabb Elizabethet Keira Knightley személyesíti meg, Will pedig ismét Orlando Bloom által kel életre. Emellett megjelenik a nehezen felismerhető Stellan Skarsgard, és a teljesen felismerhetetlen Bill Nighy is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiket nem zavar a sovány sztori, mert szívesen bámulják a számítógéppel animált szörnyeket és Keira érzéki ajkait két és fél órán át.

Mit mondanak a szereplők a filmről? A londoni Claridge's Hotel lenyűgöző hely, ötcsillagos bejáratánál Rolls Royce-ok sorjáznak, 1945 júliusában pedig 212-es lakosztályában született meg például Sándor herceg, a jugoszláv király, II. Péter fia. Most éppen Jack Sparrow kapitány és a Karib-tenger kalózai lepték el a patinás art deco helyet: itt ad sajtótájékoztatót A holtak kincse három főszereplője: Johnny Depp, Keira Knightley és Orlando Bloom, két részletben. Az [origo] elment mindkét beszélgetésre, és jól szórakozott.

Mit mond a producer a filmről? Jerry Bruckheimer huszonöt éve gyárt hollywoodi kasszasikereket. Most éppen A Karib-tenger kalózai második részével, A holtak kincsé-vel járja a világot. Az [origo] Londonban találkozott vele, megcsodálta a reklámgyűrűit, és kikérdezte arról, hogyan lesz valakiből az amerikai filmipar egyik leghatalmasabb embere. Olvasd el interjúnkat!

Néznivaló: Kisfilmjeink A holtak kincse forgatásának kulisszatitkaiba engednek bepillantást, amelyek közül az első Sparrow kapitány figuráját mutatja be, a következő a karib-tengeri helyszínekre kalauzol, aztán fény derül az akciójelenetek felvételének nehézségeire, majd a szereplőkről tudhattok meg újdonságokat, végül pedig a történet alapjául szolgáló kalózlegendákat ismerhetitek meg.

Előző
Következő