Nicolas Cage poros bajsza nem vonzó

2006.10.02. 16:33

Nagyon úgy fest, hogy a budapestiek a hétvégén inkább kirándultak és szavaztak, mintsem filmeket néztek, mert mind a hat premierfilm csúnya bukást könyvelhet el. Az első háromnegyed év viszont összességében jó eredményt hozott.

A múlt csütörtökön mozikba érkezett hat film mindegyike megbukott - feltehetően nagy részben a szép idő és az önkormányzati választások miatt. Ennek ellenére, a Moziünnepnek köszönhetően a szeptember nagyon erősre sikeredett a mozikasszáknál, és így az év első 9 hónapjában összességében 3%-kal több bevétel jött létre, mint a tavalyi esztendő azonos időszakában.

A fővárosi toplistát az Egy bolond százat csinál című komédia-remake vezeti, de mégsem büszkélkedhet túlzottan 10 400 nézőjével: a legutóbbi hasonló remake, az Egy szoknya, egy nadrág több mint kétszer ennyi látogatót vonzott tavaly. Oliver Stone World Trade Center című drámájáé a hétvége legjobb vetítési átlagának kétes dicsősége; a 7500 fős nézőszám jócskán elmarad Stone korábbi sikerfilmjeinek eredményeitől.

A tízes toplistán hiába is keresnénk a másik négy frissen bemutatott alkotást, közülük a Reggeli a Plútón című Neil Jordan-film teljesített a "legjobban" 560 nézővel, és ez a lista huszadik helyezését jelenti. Az Aura című thrillert mindössze 298-an nézték meg, még a rendező korábbi filmjénél A Kilenc királynő-nél (709) is jóval kevesebben. A Polgármester leszek! című baszk vígjátékra 315-en fizettek be, A parkolás művészeté-vel pedig csak egy 114 fős exkluzív klub ismerkedett meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK