Nézd meg a Shrek harmadik részének magyar nyelvű előzetesét, amelyből kiderül, hogy királyi teendőket ellátni cseppet sem egyszerű dolog, és az is, hogy ha egy ogrebébire rájön a hányhatnék, jobb, ha mindenki menekül, amerre lát.

Nyáron visszatér a vajszívű zöld ogre: június 14-én érkezik a hazai mozikba a Harmadik Shrek, amelyben Shrek és Fiona nem várt kihívásokkal néz farkasszemet.

A szerelmesek egybekeltek, és a második rész végére az is eldőlt, hogy ogreformájukban élik majd le közös életüket, azonban mégsem minden fenékig tejfel: Fiona édesapja, Harold király megbetegedik, és ezért Túl az Óperenciánnak új uralkodóra van szüksége. Mivel Shreknek nem fűlik a foga ahhoz, hogy ő legyen a király, Szamár és Csizmás Kandúr segítségével megpróbál maga helyett egy másik alkalmas személyt keríteni a trónra. Fiona unokatestvérét, Artie-t szemelik ki, de a ficsúr jelenléte több bajt okoz, mint amennyit megold. Eközben Fiona sem unatkozik: barátnői és néhány jól irányzott karatemozdulat segítségével megpróbálja leszerelni Szőke herceget, aki viszont nagyon szívesen elterpeszkedne a királyi karosszékben.

A film magyar nyelvű előzetesében feltűnnek újra az első két részből ismerős arcok: Szamár és Csizmás Kandúr nem hagyja élni a nyugira vágyó Shreket, Szőke herceg pedig Pinocchiót terrorizálja, aki azonban kivágja magát a csávából. Feltűnik egy harcias hercegnő és egy hercegnői ruhába bújt pasi is. Kiderül, hogy Shreknek némiképp nehezére esik ellátni a rá háruló trónörökösi teendőket: a lovaggá ütési szertartás és a hajószentelés is katasztrófába fullad. A kétperces klip legvégén pedig egy olyan jelenetnek leszünk tanúi, amely alapján nagyon úgy fest, hogy Fionának és Shreknek még ebben a filmben ogrebébije születik.