Öt dal, amelytől jókedvre derülsz

Ian Dury & The Blockheads: Reasons To Be Cheerful Part 3

http://www.youtube.com/v/jobVexRvL_E&hl=en&fs=1


Ha valakinek minden oka megvolt a rosszkedvre, akkor az Ian Dury, akit a gyermekbénulás egy életre sántává tett, ő viszont a poptörténelem egyik legvidámabb figurája volt haláláig. Ebben a számban számos indokot sorol fel a jókedvre, a nyártól és Buddy Hollytól kezdve az olyan napokig, amikor nincs az embernek pattanása. Ugye, milyen kevés elég lehet?

+ + +

GM49: Bélát itt ne keressék

http://www.youtube.com/v/FfisPTOwdRk&hl=en&fs=1


Galla Miklós itt még nem volt humorista, csak popzenész, ez a szám mégis viccesebb, mint a direkt nevettetés céljából írott műveinek legjava. Pedig ez csak arról szól, hogy Béla már nem lakik ott, ahol eddig.

+ + +

The Rubettes: Sugar Baby Love

http://www.youtube.com/v/XyIMi3uTpBQ&hl=en&fs=1


Ezt a számot nem feltétlenül szánták viccnek az alkotók, de már csak azért is jókedve lesz tőle az embernek, mert ennél blődebb és butább dalt valószínűleg még nem írtak a műfaj történetében. Úgyhogy ettől mosolyogni kell, nincs mese.

+ + +

Elvis Presley: Are You Lonesome Tonight?

http://www.youtube.com/v/JoObczRKMQI&hl=en&fs=1


Köztudott, hogy a legjobbakat akkor neveti az ember, amikor nem szabad. Elvis Presley talán a legszívszorítóbb balladáját röhögte kis híján végig (hogy miért, arról legendák sora kering), abban a tudatban, hogy nem lenne szabad. De amikor nagyon kell röhögni, akkor nincs mese. És ezt a verziót meghallgatva bizony nagyon kell.

+ + +

Bloodhound Gang: The Bad Touch

http://www.youtube.com/v/60ra9RDxeZk&hl=en&fs=1


Ennek a számnak a témája ugyan a szexualitás, de ezt komolyan venni bajosan lehet. Igazából a Bloodhound Gang egy infantilis, idióta és politikailag inkorrekt zenekar, éppen ezért sokak szerint nem is illik szeretni. Ezekkel a véleményekkel azonban nem szabad törődni, mert pont ezek miatt a dolgok miatt lesz jókedve az embernek a Bad Touch hallatán.