Őrülten száguldó Vin Diesel, őrülten költő vásárlásfüggő

Vágólapra másolva!
Az első magyar tinifilm, ami tényleg magyar tinikről szól, egy kemény dráma a nápolyi bűnszövetkezetről, egy vásárlási mániában szenvedő fruska, a nagyon gyorsan hajtó Vin Diesel és egy japán anime-sorozat filmadaptációja a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Papírrepülők - 2009

Miről szól? Budapesti fiatalok buliznak, dumálnak, szexelnek, füveznek és néha csinálnak is valamit.

Ki a rendező? A Zsebzsötem és a Megyünk című rövidfilmeket jegyző Szabó Simon első nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? A filmben főként amatőrszereplők tűnnek fel, köztük Hőrich Nóra Lili és maga a rendező is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretnék tudni, hogyan-merre lóg a mai fiatalság.

Mit mondunk még a filmről? Már elég régóta vártunk erre a filmre: egy hiteles, magabiztos, korántsem csak a kamaszoknak szól tinifilm, ami nem nézi üresfejű konzumidiótának a nézőit. A Papírrepülők olyan, mintha sok dokumentarista videoklipet nyújtanának egymás mellett párhuzamosan film hosszúságúra, de úgy tűnik, működik. Olvasd el kritikánkat a filmről!

Mit mond a rendező a filmről? Szabó Simon, a tavalyi Szemle-nyertes Megyünk rendezője annyira bepöccent azon, hogy nem kapott egy fillért se a következő rövidfilmjére, hogy fogta magát, és csinált inkább egy nagyjátékfilmet haverokkal, 12 millióból. A Papírrepülők csütörtöki vetítése után a 29 éves író-rendező-színész-zeneszerző elmesélte nekünk, hogyan kell amatőrszínészeket instruálni, miért nincs rockzene a filmben, valamint, hogy a mi a legnehezebb dolog egy alkotónak. Olvasd el interjúnkat a rendezővel!