Berobbannak a ragadozók

Vágólapra másolva!
Berobbannak a moziba Antal Nimród ragadozói, jön egy szerelmes Down-kóros pasi, világgá megy egy holland lány és még Garfield is itt bénázik a héten.
Vágólapra másolva!

Ragadozók / Predators - 2010

Miről szól? Hét kemény fickó és egy kemény csaj ejtőernyővel egy furcsa helyen landol, amiről hamar kiderül számukra, hogy egy idegen bolygó. Pechjükre a ragadozók vadasparkjában vannak, ahol rájuk vadásznak.

Ki a rendező? Nemzeti büszkeségünk, Antal Nimród (Kontroll) csinálta a filmet, akinek ez már a harmadik - és eddigi legjobb - amerikai munkája az Elhagyott szoba és A szállítmány után.

Kik a szereplők? A csapat vezére a Royce nevű zsoldos lesz, akit Adrien Brody játszik, társai közt találjuk Danny Trejót (Con Air, Terrorbolygó), Alice Bragát (Isten városa, Vakság) és Topher Grace-t (Pókember 3, Valentin nap) is. A helyszínen futnak össze a már régebb óta itt kérózó Laurence Fishburne-nel.

Kinek ajánljuk? Akinek tetszett a '87-es eredeti, szerintünk nem fog csalódni Antal verziójában.

Mit mond az alkotó a filmről? A Kaliforniában élő Antal Nimród a Ragadozók magyarországi premierje alkalmából hazalátogatott, és elmesélte nekünk, hogy három megrendelésre készült amerikai film után duzzad az elszántságtól, hogy végre saját forgatókönyvből rendezzen angol nyelvű filmet. És ha az megvan, jöhetnek a magyar szarvasgomba-vadászok is. Olvasd el Antal Nimróddal készült interjúnkat!

* * *

Élek és szeretek / Yo, también - 2009

Miről szól? A Down-kóros Daniel új munkahelyén beleszeret egyik csinos kolléganőjébe, Laurába. Ő sem közömbös Laura számára, de kapcsolatukat bonyolítja Daniel betegsége.

Ki a rendező? Az Antonio Naharro-Álvaro Pastor rendezőpáros, akik korábban két rövidfilmet (Uno Mas, Uno Menos, Invulnerable) csináltak együtt, de ez az első egész estés munkájuk.

Kik a szereplők? Danielt Pablo Pineda alakítja, akinek ez volt az első filmszerepe, Laurát Lola Duenas (Beszélj hozzá, Volver, Megtört ölelések), Almodóvar egyik kedvelt színésznője játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik a moziban ülve szeretnek hinni abban, hogy a szerelem legyőz minden akadályt.

* * *

Garfield és a Zűr Kommandó 3D / Garfield's Pet Force - 2009

Miről szól? A világot a gonosz fenyegeti, és csak Garzooka, a szupermacska mentheti meg a rajzfilmfigurákat, azonban neki is szüksége van a lusta Garfield segítségére.

Ki a rendező? Mark A. Z. Dippé, aki már az előző két DVD-re szánt Garfield-filmet is csinálta.

Kik a szereplők? Az animált Garfield és rajzolt társai, 3D-ben.

Kinek ajánljuk? Nem láttuk, de határozottan rossz jel, hogy az USA-ban egyből a DVD-megjelenést célozták meg vele, és az előzetes se ígér sok jót.

* * *

Semmit magamról / Nothing Personal - 2009

Miről szól? Anne otthagyja hollandiai életét és egyedül nekivág Írországnak, ahol találkozik egy a semmi közepén egyedül élő fickóval. A férfi befogadja azzal a feltétellel, hogy nem árulnak el magukról semmit egymásnak, de persze a fogadalmat nem sikerül betartani.

Ki a rendező? Ez a lengyel Urszula Antoniak első nagyjátékfilmje néhány kisfilm után.

Kik a szereplők? Annét a holland Lotte Verbeek alakítja, akit filmben még nemigen láthattunk, viszont szerepelt a Trafóban tavaly tavasszal bemutatott Maria-Magdalena című előadásban. Martint, a férfit az ír Stephen Rea (Síró játék, Reggeli a Plútón) játssza.

Kinek ajánljuk? Főleg azoknak, akiket rabul ejt a szépen fényképezett ír táj.