Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Mädchen Amick a Twin Peaks miatt lett a kedvenc pincérnőnk, akihez legszívesebben minden nap betérnénk kávéért és pitéért. Karrierje során egyszer vetkőzött le teljesen, a nagyon találóan Álmaim asszonya címmel ellátott filmben csupán egy fehér gyöngysor fedte vadítóan tökéletes testét.

 

#23 - Mädchen Amick (Álmaim asszonya)

Jack Kerouacot olvasva jöttem rá, hogy nekem át kell utaznom Amerikát, a Twin Peaks-et nézve pedig azzal bővült a terv, hogy már azt is tudtam, hogy hol és kivel beszélgetve akarom kipihenni az út fáradalmait. Mädchen Amickről nekem örökre egy tipikus útszéli amerikai bisztró fog eszembe jutni, és a régi utazós álmomnak egy újabb részlete, hogy egy hozzá hasonló, közvetlen, mosolygós amerikai pincérnővel akarok flörtölni egy ilyen wurlitzerrel ellátott vendéglőben.

A kultikus Twin Peaks számos mágikus hellyel gazdagította a képzeletünket, ezek közül többe félve tettem volna csak be a lábam, a Dupla R nevű vendéglőnél viszont barátságosabb és nyugisabb helyet nehéz elképzelni. Itt dolgozott pincérnőként Shelly Johnson, vagyis Mädchen Amick, és isteni pitét és hatalmas bögrében gőzölgő kávét szolgált fel. Arra viszont hiába várt az ember, hogy a színésznő ledobja a ruháit.

Mädchen Amick a Twin Peaks című sorozatbanForrás: ABC

Amick a többi észvesztően gyönyörű, Twin Peaks-béli színésznőhöz, például a sorozatunkban már méltatott Sherilyn Fennhez hasonlóan nem vetkőzött le a tévésorozatban, erre az 1994-ben bemutatott Álmaim asszonya (Dream Lover) című filmig kellett várni, amelyet a legendás amerikai rendező, Elia Kazan fia jegyzett. Nicholas Kazan egy akkoriban népszerű műfajhoz, az erotikus thrillerhez nyúlt, és egy örök érvényű történetet elevenített fel az angyalbőrbe bújt ördögi nőről és a csapdába bele eső, szerelemtől elvakult férfiről.

Az Álmaim asszonya női főhőse a szépségét és az intelligenciáját használja fel, hogy magába bolondítsa a nemrég elvált Ray-t (James Spader). A férfi csak túl későn, a házasság után eszmél, hogy alig tud valamit a nő múltjáról, aki ráadásul egyre rejtélyesebb dolgokat kezd művelni. A videóban látható szexjelenet még a film elejéről származik, és ezt látva nehezen lehet hibáztatni Ray-t a meggondolatlanságáért.

Mädchen Amick az Álmaim asszonya című filmbenForrás: InterCom

Az ifjabbik Kazan esztétikus kompozíciókban és legnagyobb szerencsénkre viszonylag hosszan kitartott képekben rögzítette a változatos együttléteket. Bőven van időnk megcsodálni Amick kivételes testi adottságait. A rendező ráadásul még egy hosszú fehér gyöngysort is rakatott a színésznőre, amellyel még vadítóbbá válik (egy ilyen ékszernek közel húsz évvel később Kerekes Vica is nagy hasznát vette egy szexjelenet közben).

Már a fentebbi videóban is mindent megmutatott Amick, azonban Amerikán kívül a filmet hosszabb, még bevállalósabb verzióban mutatták be, amelyben egy teljesen új szexjelenet is szerepel. Konyhai széken hódol a gyönyörnek Amick és Spader, és egy narancs is fontos szerepet kap. Ezt a videót is érdemes megnézni, annak ellenére, hogy a kép jóval sötétebb, és a minősége távolról sem tökéletes.

Az Álmaim asszonya jelentette Amick számáran a nagy mozifilmes kiugrás lehetőségét, és hiába dicsérte szépsége mellett az alakítását az egyik legnépszerűbb amerikai kritikus, Roger Ebert, a fényes hollywoodi karrier elmaradt. Főleg tévésorozatokban találkozhattunk vele azóta, vendégszereplőként feltűnt a Vészhelyzet-ben, a Joey-ban és a Kaliforgiá-ban is. Utoljára a boszorkányos Witches of East End című sorozatban szerepelt, és remélhetőleg visszatér majd a Twin Peaks 2016-ra tervezett új részeiben is.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates