Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Halálosan irigyek vagyunk Johnny Deppre, aki múlt héten vette feleségül Amber Heardöt. A szőke szexbomba medencés édeshármasra invitál, illetve a dekadencia legmélyebb bugyraiba merül el.

#30 - Amber Heard (Alpha Dog, Az informátorok, Rumnapló)

Vannak színésznők, akiknek legyen akármilyen kicsi is a szerepe, megjegyzi az ember, hogy melyik filmben látta őt először. Ebbe az elit klubba tartozik a szőke szexbomba Amber Heard, akit először az Ananász Expressz-ben láttam, és csak sokára tértem magamhoz, hogy miképpen lehet akkora szerencséje Seth Rogen naplopó lúzerének, hogy ezzel a csajjal járhat. A legnagyobb mákja persze a 51 éves Johnny Deppnek van, aki múlt héten feleségül vette a 28 éves színésznőt.

Heard egy igazi időtlen szépség, aki a mindig változó szépségideál ellenére is több korszak szexszimbóluma tudott volna lenni. Tökéletes lett volna végzet asszonyának egy negyvenes évekbeli, dohányfüstös film-noirban, és a színes film beköszöntével, egy évtizeddel később Hitchcock és utánzói menekülős, összeesküvős thrillerjeiben is fantasztikusan mutatott volna nagy bajba keveredett, titokzatos főhősnőként.

De hagyjuk a filmszerű karaktereket, az Ananász expressz és az Alpha Dog mellékszerepeivel azt is bizonyította, hogy egyszerű kamaszként is kiszúrja őt a néző. Az utóbbi egy tinédzser srác elrablásának igaz történetét dolgozta fel, amely tele van, akkor még ismeretlennek számító, mára viszont befutott fiatal tehetségekkel. Olivia Wilde, Amanda Seyfried, Anton Yelchin, Emile Hirsch és természetesen Amber Heard. Yelchin játssza az elrabolt srácot, aki lentebb megnézhető részletben még nagyon vidám, ugyanis medencés édeshármasra invitálja őt Seyfried és Heard. Még jó hogy vidám, a csajok nagyon elemükben van. Heard egyébként 2010-ben coming outolt, és a nyilvánosság elé tárta leszbikus kapcsolatát Tasya van Ree fényképésszel.

A szőke színésznő a 2009-es Az informátorok-ban pucérkodik a legtöbbet. Az Amerikai pszicho szerzőjének azonos című novelláskötetét vette alapul, és a nyolcvanas évek elejének dekadens, Los Angelesi életvitelében merült el. Heard állandó drogmámorban éli napjait és vesz részt luxuslakásokban megrendezett csoportos orgiákban. Csúcsjelenetében rákattan egy tévében futó videóklipre, és addig táncol meztelenül, betépve a zenére, amíg a mellette vergődő két srác le nem húzza a szőnyegre. A film készítői nem álltak meg félúton a dekadencia ábrázolásában.

Heard a 2011-es Rumnapló forgatásán találkozott először Johnny Depp-pel, aki a legendás újságírót, Hunter S. Thompson-t alakította. Depp egy teleszkópon keresztül figyeli a tengerben szexelő Heardöt, és alig bír magával. Később már együtt vannak a zuhany alatt, de sajnos a lehető legrosszabb pillanatban kezd el rikácsolni Hitler, így nem csodálhatjuk meg rendesen a színésznő kebleit.

Szerencsére 2015-ben is sok Amber Heardet fogunk kapni. Ő is szerepel a férfitáncosokról szóló Magic Mike XXL-ben, illetve egy látnoki képességgel megáldott femme fatale-t játszik a London Fields-ben. Egyszerre három férfival folytat viszonyt a filmben, miközben tudja, hogy egyikőjük meg fogja ölni őt. Ez megint egy olyan kriminek tűnik, amibe tökéletesen illik Amber Heard.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates