Közös általános iskolás fotón látható Ennio Morricone és Sergio Leone

Vágólapra másolva!
Bejárta az internetet a hétfőn meghalt Ennio Morricone és Sergio Leone közös általános iskolás fotója. A legendás zeneszerző és író-rendező legsikeresebb (ma már kult-klasszikusnak számító) filmjeiken dolgoztak együtt, amilyenek az Egy maréknyi dollárért, A Jó, a Rossz és a Csúf és a Volt egyszer egy vadnyugat.
Vágólapra másolva!

A fotó 1937-ben készült Rómában, Leone 1929-es, Morricone pedig 1928-as születésű.

Sergio Leone és Ennio Morricone

A fotó egyébként annyira híresnek számít, hogy 2017-ben dokumentumfilm készült a két legenda között látható fiú kiléte utáni nyomozásról, aminek előzetese itt látható:

Leone és Morricone nem voltak életre szóló barátok: az általános iskola után legközelebb 1963-ban keresztezték egymás útjait, amikor Leone felkérte Morriconét rendezői debütálása, az Egy maréknyi dollárért zenéjének megkomponálására.

Sergio Leone és Ennio Morricone

A Clint Eastwood nevével fémjelzett Egy maréknyi dollárért után Leone és Morricone a filmtörténet talán legfontosabb rendező-zeneszerző duójává váltak.

Leone mind az öt további mozifilmjének Morricone szerezte a zenéjét, ezek a Pár dollárral többért, A Jó, a Rossz és a Csúf, a Volt egyszer egy vadnyugat, az Egy marék dinamit és a Volt egyszer egy Amerika.

Morricone több mint harminc évvel élte túl az 1989-ben meghalt Leonét: a zeneszerző 91 évesen, hétfőn halt meg.