Több dél-ázsiai országban is cenzúrázták Christopher Nolan új filmje, az Oppenheimer szexjeleneteit. Mi most megmutatjuk az egyik ilyen jelenetet, amelynek a 26 éves angol színésznő, Florence Pugh vált "áldozatául". Fotókon az eredeti, és a CGI segítségével kicenzúrázott meztelen jelenet.

Két, egymással összefüggő jelenetet is cenzúráztak több dél-ázsiai országban, így Indiában, Pakisztánban, Nepálban és Indonéziában is az Oppenheimerből. 

Az ominózus (egyébként korántsem öncélú) szexjelenetet – amelynek során a fizikus J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) először kerül fizikai kapcsolatba a kommunista pszichiáter és orvos Jean Tatlockkal (Florence Pugh)  – Indiában azért is támadják, mert a filmbéli aktus során Oppenheimer a Bhagavad-Gíta című szanszkrit szent könyvből idéz a nőnek:

Én vagyok a halál, világok pusztítójaAz igazi Oppenheimer ezt az idézetet valóban használta, egy 1965-ös interjúban mondta azt, hogy a 20 évvel korábbi, 1945. július 16-án tartott sikeres atombomba-kísérlet után jutott eszébe az idézet, látva a detonáció erejét.

Később a filmben a közben nős, családapává vált Oppenheimer szakít Tatlockkal, amely fontos epizód a történetben, s bár az egykori szeretők utolsó együttléte nem kerül bemutatásra, a két színész meztelenül beszélget, egymástól távol, egy-egy fotelben ülve. Ezt a jelenetet csak megcsonkítva, pontosabban CGI-vel szemérmesebbre varázsolva engedik bemutatni az említett országok mozijaiban. Mutatjuk:

És természetesen megmutatjuk az eredeti képkockát, Florence Pugh meztelen testével:

Florence Pugh meztelenül az Oppenheimer című filmbenForrás: The Fappening Blog/Oppenheimer

Az Oppenheimert július 20. óta vetítik a magyar mozik.