Gyorsan nő az orosz GDP

Vágólapra másolva!
Az orosz GDP 7,2 százalékkal nőtt 2003 első felében az előző év azonos időszakához képest - közölte German Gref gazdasági miniszter kedden Moszkvában. Tavaly az első féléves GDP növekedés 3,6 százalékos volt.
Vágólapra másolva!

A gazdasági minisztérium előrejelzése 4,6 százalékos GDP növekedéssel számol az idén, ennek most felülvizsgálatát tervezik. Mikhail Kaszjanov miniszterelnök 5,5 százalékos GDP bővülését vár az idén. Gazdasági elemzők a GDP 4,5 és 6 százalék közötti növekedésével számolnak.

Az orosz olajcár megnevezte örököseit/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030714azorosz.html

A GDP első féléves gyors növekedését a magas világpiaci olaj- és nyersanyagárak, az erős belső kereslet, az ipar és a szolgáltatói szektor jó teljesítménye, valamint a dinamikusan bővülő beruházás magyarázza. A beruházások 11,9 százalékkal emelkedtek az első félévben az előző év azonos időszakához képest. A gazdasági miniszter a beruházások növekedési ütemének lassulására számít a második félévben, és éves szinten 9 százalékos bővülést vár.

A beruházások tavaly 2,6 százalékkal nőttek. Az ipari termelés 6,8 százalékkal emelkedett az első félévben. A termelés tavalyi első féléves bővülése 3,2 százalék volt.