A Sonera eladta Deutsche Telekom-részvényeinek harmadát

Vágólapra másolva!
A finn Sonera két héttel a Deutsche Bank szervezte részvényértékesítés előtt vált meg Deutsche Telekom részvényeinek egy harmadától - közölték a Deutsche Telekom illetékesei hétfőn, majd hozzátették: a Sonera lépéséhez a német távközlési vállalat előzetesen hozzájárult.
Vágólapra másolva!

A Sonera 21,9 millió Deutsche Telekom-részvényt adott el júliusban a Dresdner Kleinwort Wasserstein befektetési bank útján, átlagosan 25,75 eurós áron, összesen 565 millió euró értékben. Ez az ár jóval a részvény jelenlegi árfolyama felett van, így nem hatott a tőzsdei árfolyamra - közölték a német cégnél.

A Deutsche Telekom körülbelül egyharmadával lett olcsóbb augusztus 6-a óta, amikor a Deutsche Bank a hongkongi Hutchison Whampoa 44 millió Deutsche Telekom-részvényén adott túl egy adagban.

Pénteken a Deutsche Telekom végre emelkedett, 1,36 euróval, azaz 8,2 százalékkal 18,05 euróra. Hétfő délelőtt 18,62 euró volt 3,22 százalékkal drágább a pénteki zárónál.

A Sonerának most még 52 millió Deutsche Telekom-részvénye van. Ebből 12 milliót szeptember eleje és november vége között, 40 milliót december elejétől adhat el. A múlt héten a Soneránál közölték, hogy összes Deutsche Telekom-részvényeüket el akarják adni. A júliusi Deutsche Telekom-értékesítésből a Sonera a tavalyi harmadik generációs árverések miatt keletkezett több mint 4,7 milliárd eurós adósságát akarja csökkenteni.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Deutsche Telekom

Sonera

Korábban:

72 millió Deutsche Telekom részvény eladása várható
(2001. augusztus 21.)

A Deutsche Telekom alkut ajánl hat befektetési banknak
(2001. augusztus 16.)

A Deutsche Telekom nyílt levélben magyarázza az árfolyamcsökenést
(2001. augusztus 15.)

A Deutsche Telekom jogi lépéseket tervez a Deutsche Bank ellen
(2001. augusztus 10.)

Két és fél éves mélypontján a Deutsche Telekom
(2001. augusztus 7.)