Ismét emelkedhet a BUX

Vágólapra másolva!
Emelkedtek a világ tőzsdéi hétfőn, és kedden reggel az ázsiai piacok. Így imsét felfelé veheti az irányt a magyar részvénypiac is.
Vágólapra másolva!

Emelkedés várható kedden délelőtt a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett szakértők szerint.

Dobár Péter, a CIB Bank elemzője szerint délelőtt várhatóan emelkednek az árfolyamok, mivel az amerikai piacok jól zártak. Véleménye szerint a délutáni kereskedés iránya is elsősorban az amerikai piacok alakulásától függ.Ágoston Róbert, a Cashline részvénypiaci kereskedője szerint is optimista hangulat uralkodhat a keddi kereskedési napon, de nem várható jelentős emelkedés. A kereskedő elmondta, hogy erősödtek az ázsiai piacok és jól zártak az amerikai börzék is.

Az amerikai tőzsdeindexek pénteken azt követően ugrottak fel hirtelen, hogy az amerikai Fed csökkentette a bankoknak nyújtott hitelkamatát. A Fed pénteken váratlanul fél százalékponttal 5,75 százalékosra csökkentette diszkont rátáját, azt a kamatot, amit közvetlen hiteleire a bankok felé számol fel. A Fed alapkamata továbbra is 5,25 százalék. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 336,43 pontos, 1,30 százalékos csökkenéssel, 25558,16 ponton zárt.

A tokiói értéktőzsde fő mutatója kedden ismét emelkedéssel zárt, a befektetők ismét kezdik vásárolni az erős cégek papírjait. A mutatót többek között a Toyota, a Canon és több más jelentős exportőr papírjai húzták felfelé. A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 168,86 pontos, azaz 1,07 százalékos emelkedéssel 15901,34 ponton zárt. Hétfőn 458,80 pontos, azaz 3,00 százalékos nyereséggel 15732,48 ponton végzett, 8,67 százalékkal alacsonyabban a tavaly év végi értékénél.