Elmozdulás várható az ipari termelésben

Vágólapra másolva!
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma teszi közzé az ipari termelés júliusi adatait. Az ipari termelői árak júniusban az előző hónaphoz viszonyítva 0,5 százalékkal csökkentek, az egy évvel korábbinál viszont 4,6 százalékkal voltak magasabbak.
Vágólapra másolva!

Az ipar belföldi értékesítési árai júniusban az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal nőttek, a 2007. júniusival összehasonlítva 12,1 százalékkal emelkedtek. Az ipari exportértékesítés árai az előző hónaphoz viszonyítva 1,4 százalékkal, az egy évvel korábbiakhoz képest 0,8 százalékkal csökkentek.

Tavaly júliusban az ipari termelői árak az előző havinál 0,4 százalékkal voltak magasabbak, a 2006. júliusihoz képest viszont 2,8 százalékkal csökkentek.

Az ipar belföldi értékesítési árai 2007. júliusban az előző hónaphoz képest minimális mértékben, 0,1 százalékkal, a 2006. júliusival összehasonlítva pedig 6,2 százalékkal emelkedtek. Az exportértékesítés havi termelői árai az előző hónaphoz viszonyítva 0,6 százalékkal emelkedtek, az egy évvel korábbiaknál viszont 9,9 százalékkal voltak alacsonyabbak.