Osztrák bankért érdeklődhet az OTP

Vágólapra másolva!
Megkezdődtek a tehetős magánügyfelekre összpontosító és számos ingatlanalappal rendelkező osztrák Constantia Privatbank eladásának előkészületei, jelenleg több ajánlatot vizsgál a bank. Állítólag az érdeklődők között van az OTP is. 
Vágólapra másolva!

A Constantia felügyelőbizottságának elnöke szerint alaposan átvizsgálják az ajánlatokat, de nem kizárt, hogy az eladást már márciusban le tudják zárni. Az idő mindenesetre nem sürget, hangsúlyozta Michael Liechtenstein.

Az APA hírügynökség értesülése szerint az OTP mellett a Credit Suisse, az amerikai Apollo alap és a Wiener Städtische biztosító is érdekelt, és egyes források újabban a Deutsche Bankot és a svájci UBS-t is érdeklődőként említették.

A nemzetközi tanácsadók a bankot jó egymilliárd euróra értékelik.

Ágazati körökből úgy hírlik, hogy az amerikai Apolló alapot - amelyet a Vienna Capital Partners képvisel - leginkább csak a bank ingatlanüzlete érdekli. A "Format" című lap szerint az Apollo a szintén osztrák Immofinanz és Immoeast ingatlanbefeketőkre is szemet vetett - ezek együtt 17,8 milliárdnyi vagyont kezelnek -, így, ha "helyzetbe kerül" a Constantiánál, akkor a Constantia magánügyfelek üzletágát esetleg átadhatja az OTP-nek.

A Constantia Privatbank az utóbbi években gyorsan fejlődött: 2000 végén 3,8 milliárd euró volt az általa kezelt vagyon értéke, 2006 végén 23,4 milliárd, tavaly a harmadik negyedév végén 31,1 milliárd euró.