Az ukránok tizede bízik csak a bankokban

Vágólapra másolva!
Az ukránok 67,7 százaléka elvesztette bizalmát a bankokban, közel ötven százalékuk pedig azonnal kivenné betétjét a pénzintézetekből - derült ki egy közvéleménykutatás hétfőn közzétett adataiból.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A Research and Branding Group független közvélemény- és piackutató cég által végzett felmérés során megkérdezett ukránoknak csak a 11,7 százaléka nyilatkozott úgy, hogy megbízik az állami bankokban, míg 8,4 százalék csak a nagy kereskedelmi bankok iránt viseltetik bizalommal.

A válaszadók 1,8 százaléka a kis kereskedelmi bankokban bízik meg, 12,6 százalék pedig nem tudott dönteni - közölte hétfőn az Ukrajinszki Novini hírügynökség.

A jelentés szerint arra a kérdésre, mit tennének, ha bankbetétjük lenne, a megkérdezettek 47,9 százaléka válaszolta, hogy azonnal kivenné, 21,2 százalék megvárná a futamidő lejártát, s csak 9,3 százalék hagyná a pénzét a bankban, 21,2 százalék pedig nem tudott dönteni.

A közvéleménykutató cég a felmérést november 22. és 30. között végezte 2087 felnőtt korú személy megkérdezésével Ukrajna valamennyi régiójában. Az ukrán jegybank október 13-án korlátozta a bankbetétek futamidő lejárta előtti kivételét.