Jól zárt a BUX, 14 ezren a Mol

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 348 pontos, 2,28 százalékos emelkedéssel, 15 609 ponton zárt hétfőn.
Vágólapra másolva!

A Mol 4,48 százalékkal 14 ezer forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,80 százalékkal 3390 forintra nőtt. A forgalmat tekintve az OTP volt meghatározó - csaknem nyolcmilliárddal. A Mol-részvényekkel majdnem 2,5 milliárd forintért kereskedtek.

A Magyar Telekom 1 százalékkal, a Richter 1,61 százalékkal emelkedett.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője elmondta: alacsony volt a forgalom a Budapesti Értéktőzsdén, mivel a hétfőn az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is szünetelt a tőzsdei kereskedés. Hozzátette: a nyitáskor jellemző pozitív hangulat egész nap kitartott, és majdnem napi maximumán zárt a BUX index. Az üzletkötő szerint hétfőn minden papírt vettek, az emelkedést pedig a Mol és az OTP vezette.

A magyar börze nemcsak a közép-kelet-európai régiót, hanem a nyugat-európai piacokat tekintve is felülteljesítő volt hétfőn - emelte ki Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője. Ennek oka egyrészt az, hogy a pénteki zárásban "lejjebb kötöttek" néhány részvényt, másrészt pedig az, hogy hétfőn is folytatódott a múlt heti jó hangulat. Az üzletkötő elmondta: a Mol és az OTP papírok felülteljesítőek voltak, míg a többi nagyobb részvény árfolyama a régiós trendekkel összhangban 1-2 százalék közötti erősödéssel zárt.