A piac kiütötte a Google-t

Vágólapra másolva!
A Google jobb számokat ért el a prognózisoknál, ám a piaci szereplőknek ez kevés volt, akik mélybe küldték a cég árfolyamát.
Vágólapra másolva!

A Google a múlt év utolsó negyedében 6,79 dolláros eredményt ért el, ami éves összevetésben 33 százalékos pluszt jelent és meghaladja a Bloomberg 6,44 dolláros piaci előrejelzését - derül ki az internetes keresőjéről ismert mamutcég csütörtöki Nerw York-i tőzsdezárás után közzétett adataiból.

A bevételek azonban jóval kisebb ütemben növekedtek. A kérdéses időszakban 4,95 milliárd dollár folyt be a Google kasszájába, ez 17 százalékos éves bővülést jelent, de csak alig haladja meg a 4,91 milliárdos várakozást.

A piaci befektetők elvárásai nagyobbak voltak, meglepetést vártak, ezért a gyorsjelentés megjelenése után lenyomták az cég árfolyamát. A zárás utáni elektronikus kereskedében több mint 5 százalékkal - 34 dollárral - 549 dollárra zuhant a jegyzés. Bár később javított a papír, európai idő szerint péntek délelőtti órákban 564 dollár körül járt a jegyzés, ez azonban még mindig jóval elmarad a beszámoló megjelenése előtti árfolyamtól.