Megszüntette az NNI a Magyar Telekom belső vizsgálatával kapcsolatos nyomozást

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Nyomozó Iroda megszüntette a Magyar Telekom belső vizsgálatával kapcsolatban indított nyomozást - közölte hétfőn a társaság.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Nyomozó Iroda a 2011. március 1-jén kelt határozatával megszüntette a nyomozást, amelyet ismeretlen tettes ellen folytatott a Magyar Telekom Csoport tagjai által kötött bizonyos szerződések és egyéb ügyek kapcsán végzett belső független vizsgálattal kapcsolatos kifizetések vonatkozásában hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt, valamint a munkavállalók személyes adataival a belső független vizsgálat keretében történt esetleges visszaélés gyanúja miatt. Az NNI határozata szerint a nyomozás megszüntetésének indoka, hogy a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény - áll a közleményben.

Az amerikai, magyar, macedón és montenegrói hatóságok vizsgálatot indítottak a Magyar Telekom bizonyos, a belső vizsgálat körébe is tartozó tevékenységeire vonatkozóan. Ezen hatósági vizsgálatok folyamatban vannak, és a társaság folyamatosan együttműködik a hatóságokkal. A hatóságok büntető- és polgári jogi szankciókat alkalmazhatnak a társasággal és leányvállalataival szemben, ideértve a pénzbüntetést és a vagyoni előny elvonását is, amelyek jelentős hatást gyakorolhatnak a társaság pénzügyi helyzetére, működési eredményeire, illetve cash flow-jára, valamint további változtatások lehetnek szükségesek a társaság üzleti tevékenységében és megfelelőségi programjában. A Társaság nem tudja előre jelezni, illetve megbecsülni, hogy mikor zárulnak le a folyamatban lévő hatósági vizsgálatok, valamint hogy mi lesz azoknak a végső kimenetele, illetve hatása - ha lesz ilyen - a pénzügyi beszámolókra és a működési eredményekre - tájékoztatott a Magyar Telekom.

Az [origo] Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.