Ismét meghirdetik a 900 milliós adóssággal rendelkező Styl Ruhaipari Zrt.-t

Vágólapra másolva!
Már hat éve áll felszámolás alatt, és több mint 900 millió forintos adóssága van a szombathelyi Styl Ruhaipari Zrt.-nek, amely nyolcszáz embert foglalkoztat. A cég megvásárlására a legnagyobb megrendelőket tömörítő, már alakulófélben lévő konzorcium is pályázik. A ruhaipari cég megrendelői között van többek között a Dolce & Gabbana és a Carven is.
Vágólapra másolva!

Ismét meghirdetik a több mint 900 millió forint adósságot felhalmozó, jelenleg csaknem 800 dolgozót foglalkoztató Styl Ruhaipari Zrt.-t. A több mint hat éve felszámolás alatt álló szombathelyi cégre várhatóan a legnagyobb megrendelőket tömörítő, már alakulófélben lévő konzorcium is pályázik - erősítette meg a Napi Gazdaság információit Varga Jenő, a Vectigalis Zrt. elnök-vezérigazgatója. Varga Jenő hozzátette, hogy a felszámolást még ebben az évben befejeznék, amire a Vectigalist a közelmúltban a cégbíróság is felszólította.

A Styl jelenlegi megrendelői között olyan márkák, vállalatok vannak, mint a Louis Féraud, a Berwin, a Dormeuil, a BML, a Bogner, a Baumler, a Sawille Road, a Barbour, a Dolce & Gabbana, a St. Emile vagy a Carven - írta a Napi Gazdaság.

A vagyonelemek áráról egyelőre nincs végleges döntés, de azt figyelembe veszik, hogy az új tulajdonosoknak további jelentős beruházásokat kell megvalósítaniuk, hogy a társaság hosszabb távon is eredményesen működjön, ezért a Styl várhatóan alacsony áron kerül újra a piacra (a Vectigalis legutóbb 770 millió forintért hirdette meg). Varga Jenő a lapnak azt is elmondta, már biztos, hogy a hitelezők csak rendkívül korlátozott mértékben jutnak majd hozzá követelésükhöz.

A Styl fénykorában több mint 1500 dolgozót foglalkoztatott, a céget egykor a tőzsdén is jegyezték.