Hasít a piacon a magyar fuvaróriás

kamionok állnak a Waberer's logisztikai és szállítmányozási cég budapesti telephelyén
Vágólapra másolva!
Több mint tíz százalékkal növelte eredményét az év első felében a Waberer's. A többségi magyar tulajdonban lévő fuvarozócég szállítja a jövőben az Electrolux magyar gyárában készült termékeket.
Vágólapra másolva!

Jó félévet zárt a Waberer's-holding - derül ki a cég hétfői közleményéből. A magyar tulajdonú, Wáberer György vezetése alatt működő fuvarozó cégnél 2011 azonos időszakához képest 11 százalékkal növekedett az EBIDTA, azaz a kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény, és megközelítette a 21 millió eurót (mai árfolyamon közel 6 milliárd forintot).

Az év első felében az értékesítési árbevétel meghaladta a 185 millió eurót (több mint 51 milliárd forintot), bővítette járműflottáját 27 millió euró értékben, és 200 új embert vett fel. A kamionflotta összesen több mint 147,5 millió kilométert tett meg Európában, hatmillió kilométerrel többet, mint a tavalyi első félévben.

A cég az öt legfontosabb európai piacára, Magyarország mellett Németországra, Nagy-Britanniára, Franciaországra és Olaszországra koncentrál.

A Waberer's jó eredményeit a londoni olimpia is segítette. "A londoni olimpia előtt a Waberer's növekvő számú fuvarmegrendelést kapott Európa országaiból nagy-britanniai úti célok irányába, és növekedett a Magyarországról az Egyesült Királyságba indított fuvarok mennyisége is. A fuvarozott termékek jelentős része tartós élelmiszer, háztartás-elektronikai cikk és autóipari alkatrész volt" - áll a cég közleményében. A Waberer's a 2011-es év első félévéhez képest összesen 20 százalékkal több, magyarországi indulással 10 százalékkal több angliai fuvarmegbízást teljesített az idén.

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A jövőben a Waberer's szállítja az Electrolux termékeit is - írja a cég. A három évre szóló, 75 millió euró értékű stratégiai együttműködés alapján a Waberer's kamionjai juttatják el az Electrolux magyarországi gyáraiban készült berendezéseket az európai uniós piacokra, és teljesítik az Electrolux németországi, olaszországi, spanyolországi, lengyelországi, svédországi, franciaországi, finnországi és angliai érdekeltségei közötti fuvarokat is.

A Waberer's áprilisban jelentette be, hogy átalakítja belső szervezetét, és egybeolvasztották a cégcsoport négy vállalatát. Az átalakulás egyik indoka az volt, hogy a tőzsdére készülő cég működése átláthatóbbá váljon. A cég tavaly jelentette be, hogy a Mid Europa Partners magántőke-befektető társaság 49,05 százalékos üzletrészt szerzett a Waberer's Holdingban.