Vágólapra másolva!
A francia autógyártó az év végéig leállítja a márciusban piacra dobott 208-as modell gyártását, emiatt októberben ötszáz, decemberben pedig hatszáz dolgozót bocsát el.
Vágólapra másolva!

Előbb lassítja, majd még az idén le is állítja a Peugeot 208-as gyártását a francia autógyártó. PSA Peugeot Citroën a gyenge európai autóeladásokkal magyarázza a lépést - írja a The Wall Street Journal amerikai üzleti napilap. Az autógyár szóvivője azt mondta, hogy jövő hét közepétől 52 helyett csak 35 Peugeot 208-ast fognak gyártani óránként a Párizs nyugati részén, Poissyban fekvő gyárban. A gyártás további leépítését december elejére tervezi a cég.

Európa második legnagyobb autógyára krónikus pénzhiánnyal küzd, ezért kénytelen csökkenteni a termelést, miközben szeretné újjáéleszteni alapvető üzleti tevékenységét a hanyatló európai autópiacon.

A Peugeot már közölte a dolgozókkal, hogy nem fogják meghosszabbítani a határozott idejű szerződéseket, ami azt jelenti, hogy a poissyi gyár 1400 dolgozójából ötszáz elveszíti a munkáját. Amikor december elején egy újabb műszakot is megszüntetnek, akkor egyben további hatszáz dolgozót is elbocsátanak - közölte a szóvivő.

A többi európai autógyártóhoz hasonlóan a Peugeot is szembesült az autók iránti kereslet visszaesésével, miután a munkanélküliségtől és az instabil gazdasági környezettől tartó lakosság már elkerüli az autószalonokat, és nem költ autóvásárlása.