Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Több tucat orosz milliomos igényelt már magyar letelepedési engedélyt, cserébe pedig készek venni a közeljövőben piacra kerülő újfajta magyar kötvényekből - írja a Moscow Timesra hivatkozva a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A napilap szerint több tucat orosz milliomos kész volna letelepedési kötvényt vásárolni, de a legtöbb ilyen befektető Kínából várható. A Moscow Timesnak nyilatkozó magyar ügyvéd szerint Oroszország és a Közel-Kelet csak a második a sorban, hiszen Kínából még többen költöznének Magyarországra, ezért a jogászoknak is új perspektívát jelent a letelepedési kötvény.

A tavaly decemberben elfogadott szabályok szerint, ha egy külföldi befektető 250 ezer euró értékben vásárol a legalább 5 éves futamidejű speciális értékpapírból, akkor első körben tartózkodási, majd letelepedési engedélyt is kaphat. Bizonyos részletszabályok azonban még hiányoznak, az első kötvénysorozatot így még nem bocsátották ki. A kormány azzal számol, hogy 2013-ban 1500 ember vásárolhat letelepedési kötvényt, ebből 375 millió euró bevétele származhat az államnak - mutat rá a Napi Gazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről