Június közepén avatják az Audi új gyárát Győrben

2013.05.29. 12:34

Június 12-én avatják az Audi új, mintegy 900 millió euróból felépült gyárát Győrben - erősítette meg az MTI értesülését a járműgyár magyarországi cége szerdán.

Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria Motor Kft. vállalati kommunikációs vezetője az MTI-vel azt közölte: az esemény idején kezdi meg hivatalosan is működését a teljes járműgyártási folyamatot felvonultató üzem, amelynek alapkövét 2011-ben tették le.

Ebben az üzemben gyártják a társaság nemrég bemutatott A3 limuzinját. A kezdetben csak a kisalföldi megyeszékhelyen készülő modellel a legnagyobb globális piaci szegmensbe, a kompakt limuzinok kategóriájába lép be a Volkswagen-csoporthoz tartozó autógyártó.

Korábbi közlés szerint a társaság ezzel évi 125 ezerre növelheti (tavaly 33 és fél ezres) járműkibocsátását. A gyárbővítéshez több helyi nagyberuházás is kapcsolódik. Mintegy kétmilliárd forintból bővítik és fejlesztik a közeli Pér - alapvetően az Audi-gyárat kiszolgáló - repülőterét, így ott Airbus 320-as és Boeing 737 kategóriájú gépek is leszállhatnak.

Az MTI úgy tudja, a légikikötő napokon belül megkaphatja az új feltételek közötti működéshez szükséges engedélyeket. Az év végén indult, és hónapokon belül befejeződik az Audi logisztikai parkjának építése. A projekt egy korábbi közlés szerint 30-35 millió eurós vállalkozás. Emellett több, az Audinak helyben beszállító cég is teremtett, bővített telephelyet a térségben.