A Richter fogja a magyar piacot a zuhanástól

Vágólapra másolva!
Nem bírja tartani az iramot a magyar tőzsde a vezető nyugat-európai indexekkel, míg a spanyol IBEX35 már 1,9 százalékos pluszban jár, addig a BUX 0,1 százalékos visszaesésével szerénykedik. Büszkének lenni csak a Richterre lehet a blue-chipek közül, melynek árfolyama 0,7 százalékkal erősödik. A forint viszont továbbra is jól teljesít az euróval szemben, már 295,5-nél járnak a jegyzések.
Vágólapra másolva!

Elfáradt a magyar tőzsde a középtávnál

Nem tudnak Európával együtt emelkedni a régiós piacok, egyedül a lengyel WIG20 képes 0,3 százalékos pluszra, míg a többi index 0,1-0,4 százalékos mínuszban áll.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

A Richtert leszámítva valamennyi nagyobb magyar papír a negatív tartományban tartózkodik, a gyógyszergyártó viszont már 0,7 százalékos plusz ért el. Nagyobb visszaesés egyik blue-chip esetében sem látható, az OTP is csak 0,6 százalékos visszaesésben található.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

Tovább tud erősödni a forint az euróval szemben, már 295,5-nél jár az árfolyam, míg reggel még 297-nél is jártak a jegyzések.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo
Forrás: Origo

Formába lendült Európa

A vezető nyugat-európai tőzsdék, viszont úgy tűnik megtalálták a siker receptjét, a gyenge kezdés után már 0,1-1,9 százalékos pluszokban mozognak, a sort egyelőre a spanyol IBEX35 vezeti.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

Akár több száz millió forintos veszteség is érheti az osztrák Vienna Insurance Group biztosítót a Dunán levonuló hatalmas árvíz miatt. Egyelőre még csak az osztrák és cseh események alapján becsült költségeket a vállalat, de a magyar, szlovák, és egyéb érintett országok miatt felmerülő kötelezettségeik is legkésőbb augusztus végén nyilvánosak lesznek.