Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Még a várakozásokban szereplő nagyméretű visszaesésnél is gyengébb számokat vár a francia konyakgyártó, a Rémy Cointreau. A március végén záródó pénzügyi évében 35-40 százalékkal zuhanhat az üzemi eredmény a kínai kereslet esése miatt. Így nem csoda, hogy a részvényárfolyam is nagyot zakózik.
Vágólapra másolva!
  • Jelenleg is több mint négy százalékos zuhanásban van a Rémy Cointreau árfolyama, miután még az igen pesszimista várakozásokban szereplő profitesést is alulmúlja várhatóan a konyakgyártó.
  • A cég közzététele szerint a március végén záródó üzleti évében 35-40 százalékkal lehet alacsonyabb az üzemi eredmény. A UBS és a Citigroup elemzői például 33 százalékos zuhanást várnak.
  • A ma közzétett értékesítési számok alapján az elmúlt 12 hónapban 11 százalékkal apadt a forgalom organikus alapon (akvizíciós és devizás hatásokat kiszűrve). Az elemzők 9,7 százalékos csökkenést vártak.
  • Ahogyan arról már korábban mi is beszámoltunk, a Rémyt a kínai piac lassulása érinti igencsak húsbavágóan. Ugyanis a kommunista párt elkötelezte magát, hogy korlátozza a céges banketteken az alkoholfogyasztást, illetve szigorúan szabályozza a nagy értékű céges ajándékátadást, hogy visszaszorítsák a korrupciót. Ez pedig igencsak megviseli az olyan prémium italgyártókat, mint amilyen a Rémy is.
  • Április elején fel is röppentek olyan pletykák, hogy az utóbbi időben nagyot zuhanó árfolyam miatt, felvásárolhatják a céget. A hírre nagyot ugrott a részvényárfolyam, viszont mai mínuszával nagyjából a pletykát megelőző szintekre tért vissza.
  • Egyébként ma a világ legnagyobb szeszesitalgyártója, a Diageo is közzétette értékesítési adatait. És mivel váratlanul rosszabb harmadik pénzügyi negyedéves árbevételről számolt be, így árfolyama is közel négy százalékkal esik Londonban. A forgalom 1,3 százalékkal csökkent ez pedig elég kellemetlen meglepetés, hiszen az elemzői konszenzus 1,8 százalékos emelkedést várt. A brit cég is elsősorban a kínai kereslet visszaesésével magyarázza a gyenge számokat.
Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről