Vágólapra másolva!
Az amerikai filmstúdió is beállt azon cégek hosszú sorába, akik a vártnál jobb negyedévről számoltak be. Ennek ellenére az árfolyam egyhelyben toporog a bejelentés után.
Vágólapra másolva!
  • A Disney tegnap az amerikai piaczárás után tette közzé április-június időszakra vonatkozó gyorsjelentését. A számok felülmúlták az elelmzői várakozásokat és a tavalyi azonos időszak eredményét is. Az egy részvényre jutó profit 1,28 dollár volt, a várt 1,16 dollárral és a tavalyi 1,01 dollárral szemben. Ez 2,25 milliárd dolláros profitnak felel meg. A bevétel szintén növekedni tudott tavalyhoz képest, most 12,47 milliárd dollár forgalma volt a társaságnak az egy évvel korábbi 11,58 miliárddal szemben.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
  • A Disney sikerét két nagy filmjének köszönheti elsősorban, ezek az Amerika Kaptiány: A tél katonája és a Demóna. Ráadásul az utolsó pénzügyi negyedév is jól indul a cégnél, a Box Offico Mojo szerint a múlt héten megjelent A Galaxis őrzői című mozifilm máris 94,3 millió dollárt hozott a stúdiónak csak Észak-Amerikában. Ezzel minden idők legjobban sikerült augusztusi premierje lett.
  • A vállalat 411 milló dolláros üzemi eredménye megkétszereződött egy év leforgása alatt. A növekedés hátterében a tavaly novemberben debütált Jégvarázs mesefilm DVD kedvezően alakuló forgalma, és a Disney fogyasztási cikkeinek 25 százalékos profit növekedése áll. A Disney kalandparkok bevétele is majdnem negyedével nőtt, ez a divízió 23 százalékkal tudta növelni forgalmát, míg a televíziós egységének forgalma gyakorlatilag stagnált egy év alatt.
  • A bejelentés nem tudta igazán megmozgatni a vállalat részvényeit, melyek csupán 0,2 százalékot erősödtek nyitás után.
A Disney árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu