Vágólapra másolva!
Nagy pluszban indította a napot a BUX, elsősorban a Mol és a Richter megugrásának köszönhetően. Európában egyelőre kivárás jellemző a mai kamatdöntő ülések, és Mario Draghi délutáni sajtótájékoztatója előtt. Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Japán vezetésével mínuszok Ázsiában
Vágólapra másolva!

Jól indult a nap a BUX számára, mivel 0,7 százalékos pluszt szedett össze. A magyar részvényindex ezzel a legjobban teljesítő tőzsdemutatónak számít a régióban.

Az osztrák ATX viszont esik, melyet a Raiffeisen 6,5 százalékos mélyrepülése húzz lejjebb, miután a bank nemet mondott a magyar egységének eladására, és tőkeemelést jelentett be. A Raiffeisen így máris visszaadta az elmúlt két nap pluszának nagy részét.

A hazai blue chipek közül a Richter és a Mol indította a legjobban a napot, a gyógyszerpapír 0,9 százalékot, az olajpapír 0,7 százalékot erősödött. Az OTP viszont 0,2 százalékot, a Magyar Telekom 0,5 százalékot esett.

A forint fontos szintet tört át egy időre, és 300 alá ereszkedett az euróval szembeni árfolyama. Az erősödés viszont átmeneti volt, és visszatért a 300-hoz a jegyzés. A dollár/forint jegyzése 220,7-nél, a svájci franké 242,7-nél található.

Európában nincs nagy mozgás nyitás után, a főbb részvényindexek tegnapi záróértékeik közelében mozognak. A befektetők a Bank of England és az EKB kamatdöntő ülésére várhatnak, melyen túl Mario Draghi sajtótájékoztatója is tartogathat izgalmakat.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu