Megtáltosodtak a német bankok

Vágólapra másolva!
Elképesztő száguldást mutatott be a német bankszektor két nagy szereplője, a Deutsche Bank és a Commerzbank. A két bankpapír fontos szinteket hagyott maga mögött, és ha kitart a lendületük, új csúcsokat hódíthatnak meg.
Vágólapra másolva!

Deutsche Bank: Fontos szintet tört át

Nagy lendülettel törte át a szűkülő háromszög felső szárát a Deutsche Bank árfolyama a napi grafikonon. A részvény a 200 napos és az 50 napos mozgóátlagról pattant fel, és a lendület egészen 39,5 euróig repítette.

A szűkülő háromszögből történő kitörés után az alsó szárral húzott párhuzamos egyenes lehet a következő célszint a papír számára. Ha a mostani száguldás kitart, és gyorsan eléri a felső szárat az árfolyam, akkor már 43 eurónál megállót parancsolhat a számára. Ha később találkozik a felső szárral, akkor 44-45 euróig is elrepülhet a papír.

Óvatosságra intő jel viszont, hogy az RSI indikátor erős túlvettséget mutat, persze ez nem zárja ki a további emelkedést sem. Mégis figyelmeztető jelzés lehet, hiszen az árfolyam januári ralija után akár egy kisebb korrekció is jöhetne.

Deutsche Bank napi grafikon (Xetra) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A heti grafikonra nézve látható, hogy erős ellenálláshoz (39,5 euróhoz) érkezett a részvény, melyet még le kell küzdenie a további emelkedéshez. Ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, mivel legutóbb 2009 közepén járt a szint fölött az árfolyam. Ha ez sikerül, akkor nagy tér nyílhat meg a részvény előtt, és a következő komolyabb ellenállásig, 49 euróig is elszaladhat az árfolyam.

Pesszimista esetben az 50 hetes és a 200 hetes mozgóátlag foghatja meg az esését, ami után az emelkedő trendvonal nyújthat menedéket. Bár utóbbi nem tartozik a megszokott mozgóátlagok közé, melyet a befektetők figyelni szoktak, a Deutsche Bank esetében a 200 hetes mozgóátlag korábban mégis fontos ellenállásnak számított, így érdemes lehet rá figyelni.

További pozitívum, hogy az árfolyam 2008 után először újra tartósan a 200 hetes mozgóátlag fölött tud mozogni. Legutóbb 2004-2008 között volt a mozgóátlag felett az árfolyam.

Deutsche Bank heti grafikon (Xetra) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Commerzbank: Rendületlenül emelkedik

Nagy menetelést mutat a Commerzbank is, mely rendkívül könnyedén hagyta maga mögött a 100-as Fibonacci szintet. A részvény lendülete továbbra sem lankad, és útban van a 15,4 eurónál húzódó 138,2-es Fibonacci szint elérése felé.

A további emelkedés sem zárható ki,ezután a 16 eurós szint tűnik komoly ellenállásnak. Így a részvény előtt akár 16 százalékos drágulás állhat a mostani szintekről.

Ha a jelenlegi szintről lekanyarodna a papír, a nemrégiben leküzdött, most már támaszként funkcionáló 100-as Fibonacci szint foghatja meg az esést. Ezután a 11 eurónál húzódó 76,4 –es Fibonacci szint nyújthat támaszt a részvénynek.

Az indikátorok közül az MACD ebben az esetben is vételi jelzést adott, és szintén érdemes figyelni az RSI-t, mely erős túlvettséget mutat.

Commerzbank napi grafikon (Xetra) Forrás: Bloomberg, Investor.hu