Elszaladt a forint

Vágólapra másolva!
Nem indult jól a hét a forint számára, mely 311 közelébe gyengült délelőtt az euróval szemben, részben a viszonylag kedvezőtlen részvénypiaci hangulat hatására. Délután azonban nagy forinterősödés kezdődött, és egyhetes csúcsra kapaszkodott a magyar deviza.
Vágólapra másolva!

15:35 - Visszakanyarodott a forint

  • Korrigálni kezdte délelőtti gyengülését a forint, mely nagy erősödésbe kezdett délután. A magyar fizetőeszköz 309,8 alá erősödött az euróval szemben. Legutóbb múlt hét kedden járt ilyen szinten a jegyzés, így bő egyhetes forintcsúcsról beszélhetünk.
EURHUF órás grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

10:43 - Gyengül a forint

  • Gyengülni kezdett délelőtt a forint, melynek euróval szembeni árfolyama 311 közelébe ugrott fel. A dollárral szemben nem sokkal a négyhavi mélypont alatt, 228,6-nál jár a jegyzés, a svájci frankkal szemben pedig 255,6-ig gyengült a magyar deviza.
  • A forinttól a kedvezőtlen magyar részvénypiaci hangulatban kezdtek szabadulni a befektetők. Az aktuális magyar piaci hangulatra leginkább érzékeny OTP nagy mínuszt szedett össze a pénteki profitwarningja után, ami a forintra sincs jó hatással.
  • A forint a 310-es támasz környékén mocorog, amit egyelőre nem tudott átvinni, és visszapattant róla észak felé az árfolyam (tehát gyengült a magyar deviza).
EURHUF napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

  • A forint a mai gyengülésével a középmezőnyben foglal helyet a többi feltörekvő piaci devizával zajló versenyben. Ma eddig a dél-afrikai rand szenved a legjobban, mely fél százalékot esett az euróval szemben. Ezzel szemben az izlandi korona 0,14 százalékot tudott erősödni.
Forrás: Investor.hu