Luxuskocsikkal lesz karcsúbb az MKB

Vágólapra másolva!
Az MNB emberei folytatják az MKB Bank újjászervezését. A jegybank szerint ugyanis a bank előbb-utóbb fizetésképtelen lehett volna, ha nem lépnek közbe. A vezetés elküldése és a biztosítási társaságokban szerzett részesedéseinek eladása után a gépjárműpark egy részétől is megszabadulnak.
Vágólapra másolva!

A bank közleménye szerint az MKB Bank egyes részlegei túlzottan magas költségszinttel működnek. Ezért több mint 30 százalékkal csökkentik autóflottájának méretét, a költséges fenntartású, prémium kategóriás autóinak túlnyomó részétől megválik. Ez szerintük döntés a következő időszakban évente több százmillió forintos költségmegtakarítást jelenthet a banknak.

Már megváltak több üzleti érdekeltségtől

Az átalakítási program első lépéseként az MKB Bank már értékesítette tulajdonrészét biztosító társaságaiban, valamint önálló pénzügyi társaságot hozott létre a bankot terhelő rossz portfólióelemek kezelésére. Ezekkel az átalakításokkal, a fenntartási költségek további lefaragásával, valamint a felesleges kiadások megszüntetésével az MKB Bank újra jól működő, hosszú távon sikeres és erős pénzintézetté válik.

Az MNB szakértői közreműködésével és minden rendelkezésre álló eszközével támogatja a bank zökkenőmentes átalakítását, így minden feltétel adott ahhoz, hogy az MKB Bank a legjobb és legbiztonságosabb hazai hitelintézetté váljon, ami mintaként szolgálhat a magyar bankrendszerben.