Feltámadhat végre az Éhezők viadalának gyártója

Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész
Vágólapra másolva!
Az elmúlt két hónapban nem igazán lehettek boldogok az Éhezők viadaláról és a Beavatottról ismert Lions Gate filmstúdió részvényesei, miután befektetésük értéke mintegy 20 százalékkal csökkent. A tendencia azonban most megtörhet, legalábbis a charton több biztató jelzés is megjelent. Ráadásul az optimista forgatókönyv esetén kétszámjegyű emelkedéssel kecsegtet a részvény.
Vágólapra másolva!

Jelentős árfolyamzuhanáson ment keresztül az elmúlt két hónapban a Lions Gate árfolyama, amely 36 dollár közeléből egészen a 28 dolláros szintig esett. Itt azonban már rendre támaszra lelt, sőt csütörtökön sikerült is elrugaszkodnia, egészen a csökkenő trendvonalig pattant az árfolyam.

Az elmúlt napokban több bizakodásra okot adó jel is megjelent a grafikonon, ami a kitörés lehetőségét vetítheti előre. Egyrészt az MACD mellett az RSI is vételi jelzést küldött, megtörve ezzel az indikátor csökkenő trendjét. Másrészt, amíg az árfolyamcsökkenés mellett az átlagforgalom is jócskán visszaesett, addig a felpattanás során ismét élénkülés jeleit lehetett felfedezni a forgalomban.

Kitörés esetén nagyobb emelkedés előtt állhat a részvény, akár a 33 dolláros szintet is elérhetné a Lions Gate első körben. Igaz, előtte a 200 napos mozgóátlagot is le kellene gyűrnie 30,5 dollár közelében.

A technikai kép nagyban elromlana, ha az árfolyam letörné a 28 dolláros támaszt, ekkor akár 25 dollár közelébe is visszaeshetne az árfolyam. Ezt elkerülve a veszteségvágó szintet valahova 27 dollár közelébe érdemes időzíteni, így nem csak hogy egy kedvező hozam/kockázatú lehetőséggel állunk szemben, de akár egy nagyobb leszúrást is kibírhat a pozíció.

Lions Gate napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A Lions Gate részvénye az Investor Trader felületén is könnyedén elérhető néhány kattintással.