Kapkodhatnak a Buda-Cash károsultjai

Buda-Cash Brókerház
A lavina elindítója
Vágólapra másolva!
A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. nem kapkodta el az értesítők kiküldését és csak az utolsó utáni pillanatokban értesíti a teendőkről a Buda-Cash befektetőit. A levélben ráadásul a felszámoló rossz határidőt ad meg.
Vágólapra másolva!

Igencsak kapkodniuk kell a Buda-Cash egykori ügyfeleinek, ha szeretnék viszontlátni pénzüket a brókerház felszámolását követően, közölte a Nol.hu. A felszámoló minden ügyfelet értesít a rendelkezésre álló adatokról, s ha az ügyfél szerint neki többje van, mint amennyi a felszámoló nyilvántartásában szerepel, akkor jelezheti kárigényét.

Sok ideje nem maradt a károsultaknak Forrás: MTI/Sallmayer Gábor

A felszámoló azonban nem kapkod: március 5-én indult a felszámolás, sokan azonban csak április 3-ai dátummal kapták meg az egyenlegértesítőt, írja a lap, amely felhívja a figyelmet, hogy ez nagypéntek volt, így lehet, hogy többen csak 8-án olvasták a levelet, vagyis a felszámolást követő 34. napon. A pénzügyi szervezetek felszámolása esetén a hitelezőknek 40 napjuk van arra, hogy előálljanak a követelésükkel – így a Buda Cash ügyfeleinek is ennyi idejük van, hogy összevessék a nyilvántartásukat az egyenlegközlővel, s ha eltérést találnak, akkor azt jelezzék a felszámolónak. A károsultaknak így szűk egy hete maradt a felszámolóbiztos értesítésére.

A dátum sem stimmel

Az értesítőben a felszámoló a régi székhelyét adta meg, közölte a lap. Mint írják, az állami felszámoló már nem a Damjanich utcában működik, hanem a Bajcsy-Zsilinszky úton. Ráadásul a bejelentés határidejét is elgépeltek: a 40 nap lejárta április 14., és ez a dátum szerepel a Buda Cash honlapján is, ám az értesítőben április 24. szerepel.