Díjat alapított a vállalkozóknak a Széchenyi család

1848
Gróf Széchenyi István a fontolva haladás híve volt
Vágólapra másolva!
A termékenység, az innováció és a társadalmi felelősségvállalás az elsődleges szempont az Év Széchenyi Vállalkozása-díj elbírálásánál.
Vágólapra másolva!

Az elismerést idén ítélik oda először. Széchenyi Tímea az Üzletrésznek elmondta, a díjat hagyományteremtő szándékkal indítják, és ezzel azt szeretnék elérni, hogy a cégek legyenek büszkék gazdasági sikereikre, és mutassák meg magukat szélesebb körben is. „Olyan örök értékekre szeretnénk ráirányítani a gazdaság szereplőinek figyelmét, mint a becsület, méltóság, szorgalom és tenni akarás a nemzetért. Úgy gondoljuk, ebben a szellemiségben működő vállalkozások mellé érdemes odaállnunk” – mondta az Üzletrésznek Széchenyi Tímea.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány a nyertes vállalkozás mellé áll Forrás: Apor András

Három kategóriában értékelnek

A pályázati kiírás szerint a díj odaítélésénél a vállalkozások teljesítményének három területét vizsgálják: a termelékenységet, a társadalmi felelősségvállalást és az újítási készséget. A vállalatok tevékenységét ezen a három területen külön is értékelik és az egyes területek első helyezettjei díszoklevelet kapnak. Az Év Széchenyi Vállalkozása-díjat az kapja, aki a három területen összességében a legjobb teljesítményt nyújtotta – mondták a sajtótájékoztatón.

Gróf Széchenyi István a magyar gazdaság egyik legjelentősebb reformere volt Forrás: Origo

Közönségszavazás és zsűri

A háromtagú zsűri a vállalkozások mérlegéből és eredmény kimutatásából származó, illetve a cégek HR vezetőitől bekért adatokból számítja a termelékenységet. A pályázók ezen kívül közvetlenül is átadnak a zsűrinek információkat, melyekből a zsűri értékelni tudja az egyes pályázók társadalmi felelősségvállalás területén nyújtott teljesítményét. Az újító aktivitást szintén a cégtől kapott adatokkal mérik – olvasható a Széchenyi család közleményében.

Olyan mutatókat alkalmaz a zsűrit, mely lehetővé teszi, hogy a különböző profilú és méretű vállalkozások összemérhetők legyenek.

A zsűri véleményezése mellett közönségszavazás is lesz.

A nyertes

Az abszolút első helyezett díja az, hogy a család a vállalat mellé áll. „Ez a gyakorlatban úgy alakul majd, hogy tartjuk a vállalkozással a kapcsolatot, és például közös megjelenéseket, tájékoztatókat szervezünk. Szeretnénk egy nagy, klassz családot alkotni, amely a nemzetért, a nemzeti értékekért munkálkodik” – összegezte Széchenyi Tímea.

A pályázatra június 30-ig lehet jelentkezni, az eredményhirdetést pedig Széchenyi István születésnapján, szeptember 21-én tartják. A pályázatról bővebben a Széchenyi család honlapján olvashat.