2015. augusztus 7-én Bolla Tibor a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Andrejev Andrej Anatoljevics a Metrowagonmash Nyrt. vezérigazgatója aláírták az M3 metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújításáról és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállításáráról szóló szerződést, tájékoztat közleményében a közlekedési vállalat. A szerződés alapján a korszerűsítés megindul, az első felújított jármű a tervek szerint 2017 év elején állhat forgalomba.

Érvénytelen ajánlat

A BKV Zrt. – a Kormány és a Főváros támogató döntését követően – 2014. november 22-én írta ki a vonatkozó tendert, amelyről 2015. július 8-án döntés született. Az érvénytelen ajánlatot benyújtó Skinest Rail AS jogorvoslati eljárást kezdeményezett, a BKV kérelmére azonban 2015. augusztus 5-én a Közbeszerzési Döntőbizottság végzésével engedélyezte a szerződés megkötését.

A BKV aláírt az oroszokkal a 3-as metró szerelvényeinek korszerűsítésérőlFotó: Hajdú D. András - Origo

Rendkívüli fontosság

A BKV ezért, hogy a főváros és az utazóközönség számára rendkívüli fontossággal bíró projekt rövid időn belül megkezdődhessen és az a tervezett menetrend és határidő szerint folyhasson, a lehető leghamarabb megkötötte a szerződést a felújítást végző Metrowagonmash-sal, írja a cég.