Újra emelkedni tudtak a tőzsdék

nk20150825
Feszült figyelem az árfolyamon: egy deviza kereskedő a tőzsdeindex alakulását mutató elektronikus kijelzőket nézi Szöulban 2015. augusztus 25-én. Az ázsiai vezető tőzsdeindexek augusztus 24-i rég nem látott komoly árfolyamvesztesége után ezen a napon a kínai értéktőzsde mutatói tovább csökkentek, a legtöbb ázsiai országéi azonban növekedtek
Vágólapra másolva!
Az elmúlt egy hét hullámvasútja után némi megnyugvás látszik a piacokon, szerdán az amerikai tőzsde két mutatója, a Dow Jones és az S&P 500 is négy éve nem látott napon belüli emelkedést könyvelt el. 
Vágólapra másolva!

Hat napos folyamatos esés után az amerikai piacok jelentős emelkedéssel fejezték be a kereskedést szerdán,

a Dow Jones és az S&P500 2011 óta a legnagyobb napon belüli emelkedését produkálta

- írja reggeli hírlevelében az Equilor.

Már nincs sietség

Egy deviza kereskedő a tőzsdeindex alakulását mutató elektronikus kijelzőket nézi Szöulban 2015. augusztus 25-én. Forrás: MTI/AP/An Jung Dzsun

A vártnál magasabb megrendelésekről beszámoló makroadat mellett a rallyt William Dudley beszéde segítette. A new york-i Fed elnöke úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt hetek eseményei után

kevésbé sürgető a szeptemberi kamatemelés.

Ma kezdődik a kansasi FED éves szimpóziuma jegybankárok és pénzügyminiszterek részvételével Jackson Hole-ban, a pénzvilág a Fed alelnökétől várja a mannát.

Ázsia is megindult felfelé

Nyereséggel zártak csütörtökön az ázsiai részvénypiacok is, Japánban a Nikkei-225 index bő 1 százalékkal nőtt, a dél-koreai Kospi index 0,73 százalékkal emelkedett, Ausztráliában az S&P/ASX-200 1,17 százalékkal gyarapodott. A tokiói záráskor még nyitva tartó hongkongi Hang Seng index több mint 1,60 százalékos, az indiai Sensex 1,30 százalékos pluszban járt.

Japán nem aggódik

A japán emelkedésben szerepet játszott a miniszterelnök tanácsadójának nyilatkozata, amely szerint

a jegybanknak nem kell változtatnia monetáris politikáján a kínai események következtében és még a 116-118 körüli jen keresztárfolyam sem okoz gazdasági kockázatot.

Kuroda pedig úgy nyilatkozott, hogy a 2 százalékos inflációs cél elérhető.

Kína talpra állt

Kínában a sanghaji tőzsde helyi idő szerint délután két óra körül bő 1,5 százalékos pluszban volt, majd kissé leadott a nyereségből, végül 5,34 százalékos pluszban zárt. Az index összesen 23 százalékot veszített az elmúlt öt kereskedési napon.

Zárás után a kínai jegybank közölte, hogy 21,8 milliárd dollárt önt a pénzpiacra, hogy így enyhítse a nyomást - írja a Marketwatch.