Ilyen lenne, ha kiszagolná egy magyar oligarcha is a fűbizniszt

marihuána, drog, fű, marijuána
moms who smoke mom who smokes
At the Medical Marijuana Dispensary The Green Room Society the range of the patients is very wide from young to old. You may not know that, but your mom or grandmother is a patient of ours. The Green Room Society's herbs do good to everybody who is in need and qualify as a Medicinal Marijuana card holder. On May 10th, 2015 The Green Room society will have lots of items on special to celebrate the Mother's Day! Come check out the Green Room Society for yourself, for the best in smokeables, edibles, and dabables in Vancouver. Get comfortable in house, chill at the lounge with the couches, TVs, and old school computer and arcade games like Mortal Kombat, Pac Man, and classic pinball. Our in-house medical doctor accepts new patients applying for the medical marijuana card or medical marijuana license every Thursday from 6pm to 8pm. The Green Room Society has remedies for sufferers of ailments like ADHD, AIDS/HIV, Anxiety/Stress Disorder, Asthma, Arthritis, Brain/Head Injury, Cancer, Cerebral Palsy, Chemotherapy Treatment, Colitis, Crohn's Disease, Depression, Emphysema, Epilepsy, Eczema, Fibromyalgia, Glaucoma, Hepatitis C, Irritable Bowel Syndrome, Chronic Migraines, Multiple Sclerosis, Muscular Dystrophy, Nausea - Chronic and Debilitating, Pain – Chronic, Paraplegia/Quadriplegia, Psoriasis, Parkinson's Disease, Radiation Therapy, Seizure Disorders, Sleep Disorders, Spinal Cord Injury, and Substance Addiction and Withdrawal. Contact us or drop by to learn more and make your life better! The Green Room Medicinal Marijuana Dispensary 1057 Seymour Street, V6B 3M6 Vancouver, BC ph: 604 559 3033 http://www.grscanada.com
Vágólapra másolva!
Ohióban kedden szavaznak a marihuána legalizálásáról, de több fűpárti aktivista is a "nem" mellett kampányol, a legnagyobb drogellenes szervezetekkel karöltve. Szerintük a mostani kampány csak a pénzről szól, és nem az emberi jogokról. Tény, ha a szavazók rábólintanak a legalizálásra, akkor 10 társaság és azok tulajdonosai uralhatják majd a fűpiacot és a bevétel nagy részét. A boltok legalább négy évig csak az ő területükön termelt fűből vásárolhatnak majd.
Vágólapra másolva!

Coloradóban működött: az előzetes várakozásokhoz képest is jobban nőttek az adóbevételek a marihuána legalizációja után. A fiatalok nem füveztek többet, mint előtte. Az illegális terjesztés visszaszorult. Amerikában tehát most inkább a fűpártiaknak áll a zászló. Kevés érvet lehet felhozni ellenük, és egyre többen hiszik azt, hogy csak idő kérdése, és a teljes országban legális lesz a fű.

Coloradóban sikersztori a fű

2014-ben 76 millió dollárt szedett be Colorado a fűből. Ebben még nincs benne a marihuánához kapcsolódó egyéb kiegészítők árusításából származó bevétel és a turisták költései.

Coloradóban javultak a bűnügyi statisztikák is a legalizálás óta. Csökkent az emberölések, fegyveres támadások, nemi erőszakok, betörések száma a teljes államban. A gyilkosságok száma 41-ről 31-re, míg a szexuális támadások száma 444-ről 433-ra csökkent, az autófeltörések száma 6572-ről 5139-re esett, de szinte minden területen javultak a mutatók.

A felmérések szerint a fiatalok nem szívnak többet, mint eddig. Ez annak lehet köszönhető, hogy a dealerek kiszorultak, és az állami szervek is keményen ellenőriznek.

A piac pedig óriási. Hatalmas pénzek lehetnek az orvosi és rekreációs célú marihuánaiparban. Csak Ohóoban, ahol kedden dönthetnek a legalizációról, 2,2 milliárd dollárosra becsülik a még teljesen feketén működő marihuánapiac éves forgalmát. Ez hatalmas pénz. Colorado után pedig egyre kevésbé tűnik kockázatosnak az iparág.

A mostani kampány sokak szerint a pénzről, és nem az emberi jogokról szól Forrás: Getty Images/iStockphoto/Liorpt

Ohióban össze is kalapoztak 25 millió dollárt a legalizációs kampányra, míg Coloradóban ehhez csak 3 millióra volt szükség.

A pénz könnyen összejöhetett, hiszen még ez az összeg is elenyésző a profithoz képest, amit majd kaszálni lehet. Az pedig, hogy ki termelhet majd füvet az államban, előre ismert. 10 területet választottak ki, ahol lehet majd termelni. Így 10 különböző befektetői kör kezébe kerülhet majd a teljes marihuánapiac. A befektetők között vannak popsztárok és sztárfocisták, na meg persze sokan, akik még így is inkább háttérben maradtak.

Nincs semmi baj azzal, ha beszáll a tőke az emberi jogok mögé

Itthon is volt hasonló az elmúlt években, amikor a kaszinókat betiltották, majd külön engedélyekkel végül mégis engedélyezték azokat. De Andy Vajna sztorijával ellentétben, Coloradóban

előre lehet tudni, hogy mely cégek járnak majd jól a legalizációval.

Ian James, a legalizációpártiakat összefogó csoport vezetője szerint ezzel semmi gond sincs, úgy hiszi, hogy mindenképp pénzre van szükség, hogy középnyugati területek is fűbarát államok legyenek. Szerinte tehát a mostani javaslat, amire 370 ezer aláírást gyűjtöttek össze az államban, szükségszerű.

Forrás: AFP/Ivan Couronne

Egy ágyban az ellenséggel

Más fűpárti aktivisták viszont úgy gondolják, hogy a monopóliumok ártanak az ügyüknek, és csakis az emberi jogokra koncentrálva szabad legalizálni. Így alakulhatott ki, hogy olyan orvosok mellett mondanak beszédet fűpárti vezetők, akik a füvet kapudrognak nevezik, és annak ártalmairól tartanak előadást.

Így lehetnek a fűpártiaknak fűpárti kritikusai, akik idén a legnagyobb ellenségükkel szövetkeznek, jövőre pedig remélik, hogy piacbarát módon is sikerül elérniük, hogy mindenki szabadon szívhasson az államban.

A fűpártiak sem örülnek Forrás: AFP/Theo Stroomer

Az átlag ohiói támogatja a legalizációt, és mivel kérdéses, hogy összejön-e a 2016-os újabb szavazás, könnyen rábólinthat a most Issue 3-ként ismert kezdeményezésre.

Hatalmas üzlet lesz a fű

Eszerint minden 21 év feletti szabadon vásárolhat 1 uncia füvet. És nem lesz nehéz engedélyt szerezni az otthoni kis mennyiségben (4 tő) történő termeléshez sem. A várhatóan engedélyezett 1100 boltban lehet majd árulni füvet növényként, sütiként, nyalókaként és szinte minden elképzelhető formában.

Rengetegen állnak sorban munkáért egy marihuánát áruló bolt előtt Colorádóban Forrás: AFP/Doug Pensinger

A boltok viszont csak a most megnevezett 10 cégtől vehetnék a készletet. Ezek 4 évig mindenképp monopolhelyzetben maradnak. Vagyis csak ennek a 10 cégnek az árképzésétől függ majd az egész piac. Becslések szerint ezzel megszerezhetik a bevételek nagy részét.

Egyes számítások szerint 1,14 milliárd dollárt kaszálhatnának évente.

A politika és a tőke tehát meglovagolt egy olyan mozgalmat, amiben néhány éve még csak a veszélyt látták. Sokan állhatnak még így is a legalizáció mellé, mert úgy hiszik, hogy más esély jó ideig nem lesz.

A világ nagy részén erre a sorsra jut a fű Forrás: AFP/Stringer

A fűlegalizáció még ebben a formájában is rengeteg munkahelyet teremthet, növelheti az állam bevételét. De már az is biztos, hogy az új üzlet legnagyobb haszonélvezői a gazdag befektetők lehetnek.